Cum să te bucuri mai mult de toamnă

Publicat pe

Dacă toată lumea aşteaptă cu nerăbdare şi entuziasm sezonul cald, sunt mai puţini cei care visează cu ochii deschişi la venirea toamnei. Ce-i drept, zilele scurte şi ploile reci nu ajută prea mult. Totuşi, în pofida asteniei de care ni se mai întâmplă tuturor ocazional să suferim, toamna poate fi un sezon cu multe surprize plăcute. Chiar dacă actuala situaţie epidemiologică nu ne permite să facem prea multe lucruri, asta nu înseamnă că nu ne putem bucura din plin şi de magia toamnei. Iată câteva idei pentru tine şi familia ta care ar putea transforma toamna într-unul dintre anotimpurile tale preferate. 

Bucură-te de soare

Tocmai pentru că ziua este mai scurtă şi vremea este deseori mohorâtă, trebuie să te bucuri din plin de zilele cu soare. În primul rând, organismul tău are nevoie de lumina soarelui pentru a funcţiona în mod optim şi pentru a produce vitamina D, care este responsabilă, printre altele, şi de nivelul tău de energie. În al doilea rând, din punct de vedere psihologic, activităţile în aer liber sunt importante pentru a menţine sub control nivelul stresului. În ultimul rând, dar nu în cele din urmă, activităţile de exterior ajută la combaterea efectelor asteniei de primăvară, te energizează şi te relaxează. Aşadar, în zilele însorite, nu ezita să ieşi la o plimbare prin parc alături de familie. Dacă vreţi să faceţi mai multă mişcare, o plimbare pe biciclete poate fi soluţia perfectă.

Relaxează-te

Schimbarea de sezon nu influențează doar în ceea ce priveşte garderoba, ci ne poate afecta şi starea psihologică. Dacă ţi se pare că te simţi deseori obosită sau că vremea mohorâtă te face să te simţi letargică, este foarte posibil să ai nevoie de câteva clipe în plus de relaxare. Nu trebuie să faci ceva foarte special, ci poţi să-ţi îmbogăţeşti anumite ritualuri cu experienţe noi. De exemplu, dacă îţi face plăcere să stai în cadă şi să asculţi muzică, poţi să adaugi o lampă de aromoterapie şi să te răsfeţi cu aromele tale preferate.

Ambianţa perfectă

Toamna poate fi un sezon în care să înveţi să te bucuri mai mult de intimitatea casei tale. Un buchet de flori de toamnă, în tonuri de galben, portocaliu, roşu şi vişiniu, pot schimba atmosfera din camera în care îţi petreci cea mai mare parte a timpului. O schimbare de decor este plăcută, mai ales dacă lucrezi de acasă şi spaţiul tău personal a devenit şi birou. De asemenea, dacă ai copii, poţi face cu ei felinare din dovleci, pe care le puteți aprinde pe terasă, chiar dacă nu e Halloween.

Bucătăria toamnei

Toamna nu este supranumită degeaba sezonul recoltei. Profită de legumele şi fructele specifice anotimpului pentru a învăţa reţete noi, pe care le poţi testa alături de cei dragi. Poate că nişte timp petrecut în bucătărie nu este tocmai cum ai prefera să te relaxezi, dar dacă faci asta cu plăcere, poate fi foarte amuzant. În plus, este întotdeauna entuziasmant să înveţi ceva nou şi să împărtăşeşti experienţa cu persoanele pe care le iubeşti.

Fii sexy

Chiar dacă sezonul rochiilor vaporoase cu bretele şi decolteuri generoase a trecut, asta nu înseamnă că nu poţi să fii şi să te simţi la fel de sexy şi în anotimpul puloverelor de lână. Un trenci bine ales, o pereche de pantofi cu toc, care îţi evidenţiază glezna, o pereche de dresuri fine, toate aceste elemente nu îţi vor face doar garderoba să arate mai bine şi mai sexy, dar te vor face şi pe tine să te simţi mai încrezătoare şi mai atractivă. 

Chiar dacă nu pare la fel de plină de distracţii precum vara, toamna poate fi anotimpul perfect pentru relaxare, timp petrecut cu familia şi chiar pentru a te redescoperi.

Sursa foto: Unsplash.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Olx.ro

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter