Cum să utilezi o bucătărie versatilă, în care să poți găti orice preparat. Ce aparate nu ar trebui să-ți lipsească

Publicat pe

Cu cât bucătăria ta este mai bine echipată, cu atât vei putea găti mai multe tipuri de rețete. Unele feluri de mâncare nu pot fi preparate fără anumite oale, tigăi sau chiar aparate specifice; nu poți găti mâncare chinezească fără un wok, așa cum nu poți pregăti o ciorbă rusească fără o oală mare, de cel puțin 5 litri. Pe măsură ce devii mai pricepută în bucătărie, vei vrea să gătești feluri noi de mâncare și, de multe ori, asta poate implica achiziționarea unor noi obiecte pentru bucătărie.

Însă nu trebuie sa exagerezi cu achizițiile. Spațiul din bucătărie este limitat, așa că e foarte important să îl conservi. Trebuie să eviți să aglomerezi blatul din bucătărie cu aparate pe care nu le folosești și sertarele cu tigăi sau oale de care nu ai nevoie. Tocmai de aceea, e important să utilezi eficient bucătăria ta, cu aparate care să îndeplinească mai multe funcții și să ocupe cât mai puțin spațiu. Iată care sunt acestea:

  1. Depozitarea alimentelor

Primul pas în drumul către o bucătărie eficientă pornește de la zona de depozitare a alimentelor. O combină frigorifica performantă este exact ceea ce ai nevoie într-o bucătărie versatilă. Combinând două secțiuni diferite, una de frigider, iar cealaltă de congelator, combina frigorifica îți permite să depozitezi mai multe alimente și pentru mai mult timp. Astfel, poți pune la păstrare carnea, legumele și fructele pe care nu le consumi, lucru care te va ajuta să eviți pierderile și risipa de alimente.

  1. Procesarea ingredientelor

Procesarea ingredientelor pentru rețetele tale necesită întotdeauna timp și efort. Din fericire, poți elimina aceste sarcini de pe lista ta cu ajutorul unui robot de bucătărie. Fie că e vorba de tăiat, tocat sau mărunțit, un robot de bucătărie le poate face pe toate. Cu un astfel de robot, vei elimina o mare parte din treburile repetitive din bucătărie, pentru ca tu să te poți concentra pe ceea ce este mai important, adică pe gătitul propriu-zis.

  1. Prepararea mâncării

Eficiența trebuie să fie un criteriu important când vine vorba de prepararea mâncării. Cu cât durează mai puțin gătitul propriu-zis, cu atât mai bine, pentru că vei economisi energie, timp și efort și te vei putea bucura mai repede de preparatele tale. Din fericire, poți reduce mult timpul necesar pentru gătit, dacă ai la dispoziție instrumentele potrivite.

Conform pressurecookrecipes.com, cu o oală cu presiune poți economisi până la două treimi din timpul necesar în mod normal pentru gătit. Mai mult decât atât, cu ajutorul său, vei găti mai eficient și mai sănătos, iar carnea pregătită la o oală cu presiune va fi mai fragedă și mai suculentă.

  1. Spălatul vaselor

Curățenia de la final poate fi uneori mai dificilă decât întregul proces de gătit. Asta în special când vine vorba de spălatul vaselor, care se acumulează repede atunci când gătești. Cu cât chiuveta se umple mai mult, cu atât este mai dificil și durează mai mult să speli vasele.

O chiuvetă cu două compartimente îți va simplifica foarte mult această muncă. Asta pentru că poți folosi unul din compartimente pentru depozitarea vaselor, în timp ce al doilea va fi dedicat exclusiv spălării. De asemenea, poți opta și pentru un cap de robinet mobil, care, asemenea unui cap de duș, va fi mai ușor de manevrat și îți va permite să direcționezi jetul apei așa cum vrei.

Sursă foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter