Cum se curăță corect telefonul mobil. Un specialist în microbiologie arată metoda cea mai eficientă

Publicat pe

Un specialist în microbiologie explică metoda corectă prin care să curățăm telefonul mobil. 

Pentru a evita răspândirea și infectarea cu noul coronavirus, este vital să ne spălăm pe mâini des, minim 20 de secunde și să avem grijă să dezinfectăm corect telefonul, care poartă mulți viruși. 

BBC a publicat pe site un tutorial despre cum se curăță corect telefoanele mobile, potrivit unui specialist în microbiologie. 

Doctorul microbiolog Lena Ciric, de la university College din Londra, a explicit metoda cea mai eficientă pentru a face acest lucru: 

„Scoateţi telefonul mobil din priză şi închideţi-l. Toţi producătorii de telefoane mobile avertizează să nu folosim chimicale, geluri de mâini şi şerveţele abrazive pentru că acestea pot distruge ecranul mobilului. Astfel, soluţia este să umeziţi o cârpă din microfibră cu apă şi săpun simplu, de uz casnic', a explicat specialistul. „Frecaţi apoi uşor suprafeţele telefonului mobil cu cârpa umedă. Aveți grijă să nu intre niciun pic de umezeală în părţile de îmbinare ale telefonului, fiindcă şi cele mai rezistente mobile la apă îşi pierd această calitate în timp', a continuat doctorul microbiolog. Specialistul de la University College din Londra a mai adăugat că „în final, uscaţi telefonul cu o cârpă uscată din microfibră. Folosind doar apa şi săpunul, puteţi astfel elimina bacteriile şi viruşii din telefon'.

Dacă aveţi un iPhone, Apple spune că îl puteţi curăţa în siguranţă folosind şerveţele cu 70% alcool izopropilic.

„Totuşi trebuie ţinut cont că, deşi folosim aceste metode, imediat după ce atingem telefonul, acesta va contracta din nou germeni. Prin urmare, asiguraţi-vă că vă spălaţi pe mâini în mod regulat şi amplu', a încheiat specialistul microbiolog, conform bbc.co.uk.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter