Cum să slăbești vara fără să te înfometezi. Cu siguranță îți dorești o siluetă de invidiat mai ales pe timpul verii, motiv pentru care medicul nutriționist Mihaela Bilic a oferit câteva sfaturi prețioase. Iată ce recomandări a făcut specialista recent!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Cuprins
Vara ne dorim să arătăm bine și să ne simțim confortabil în pielea noastră, însă Mihaela Bilic ne amintește că nu există soluții miraculoase pentru slăbit. Cu o alimentație echilibrată, mișcare constantă și alegeri simple, precum legume proaspete, lactate fermentate și pește, putem obține rezultate fără să ne înfometăm. Iată recomandările nutriționistului pentru o siluetă frumoasă pe termen lung!
Cum să slăbești vara fără să te înfometezi
Vara este sezonul în care mulți își doresc să arate mai bine, dar nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția că rezultatele nu vin peste noapte. Pentru a fi în formă vara, nutriționista recomandă să începem pregătirea din timp, cu o alimentație echilibrată și activitate fizică regulată.
Specialista subliniază că nu cifra de pe cântar ar trebui să fie prioritatea noastră, ci tonusul pielii și al mușchilor, iar acesta se obține prin mișcare constantă, nu prin diete drastice.
„Când vine vorba despre siluetă și formă fizică, nimic nu funcționează miraculos, peste noapte. Chiar putem spune că felul în care arăți reflectă rezultatele faptelor tale din ultimele 6 luni, un an. Dacă vrem să fim în formă în sezonul estival, trebuie să ne apucăm de treabă din ianuarie și asta înseamnă alimentație echilibrată, plus activitate fizică regulată. Nu greutatea contează, ci tonusul pielii și al mușchilor, iar asta se face cu sport, nu cu dietă.
Vara este momentul în care piața este plină de culoare, deci umpleți farfuria cu legume! Indiferent că sunt proaspete sau gătite sub formă de salată, tocăniță sau supă cremă, legumele pot fi mâncate pe săturate și pentru siluetă, și pentru sănătate. Produsele lactate fermentate de tip iaurt sana sau chefir trebuie incluse în meniul de vară, întrucât hidratează, remineralizează și au efect probiotic. Dacă sunteți la mare, completați masa cu pește', a declarat nutriționista pentru ciao.ro.
Citește și: Mihaela Bilic: top trei alimente sățioase care au puține calorii și ne ajută silueta
Ce alimente trebuie evitate pe timpul verii
Mai mult decât atât, Mihaela Bilic a explicat ce alimente trebuie evitate pe timpul verii. Potrivit nutriționistei, consumul excesiv de sare nu este deloc benefic pentru sănătatea organismului uman. Nici dulciurile nu sunt recomandate în această perioadă a anului.
„Evitați produse cu conținut crescut de sare, întrucât acestea cresc riscul de deshidratare: mezeluri și brânzeturi, sosuri, produse ultra procesate, ronțăieli de tipul chipsuri sau sticksuri, migdale și alune. Excesul de grăsime poate duce la indigestie, așa că evitați prăjelile, tochiturile și produsele gătite pane. Nu în ultimul rând, atenție la dulciuri! Conțin grăsimi și zahăr din belșug, care afectează și silueta, și sănătatea. Consumați fructe și înghețată, sunt cel mai echilibrat desert.
Retenția de lichide apare în urma unui consum de alimente sărate și dispare de la sine în câteva zile. Ca să evitați acest fenomen, eliminați solnița de pe masă și puneți accentul pe mâncarea gătită cu multe ierburi aromate și condimente, fără adaos de sare. Renunțați la produse ambalate și semipreparate, mâncați legume la fiecare masă, deoarece conțin multe fibre și minerale care previn retenția de lichide', a mai adăugat ea.
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/06/001-cover-267.jpg)
Ce spune Mihaela Bilic despre balonare
Mihaela Bilic a vorbit și despre balonare. Nutriționista a explicat că balonarea apare din cauza consumului de carbohidrați, iar grăsimea se depune pe abdomen din cauza consumului de zahăr.
„Balonarea este un alt fenomen neplăcut, care se datorează consumului de carbohidrați: pâine, paste făinoase, pizza și sendvișuri. Glutenul, o proteină din cereale, poate produce inflamație intestinală. Glucidele din făinoase sunt și ele responsabile de retenția de lichide. Fiecare moleculă de glucoză „ține' în organism 4 molecule de apă. Vreți un abdomen plat? Atunci eliminați din dietă toți carbohidrații: amidonul din cereale și făinoase, lactoza din laptele dulce și fructoza din fructe!
Cantitatea de grăsime de pe abdomen și circumferința taliei în centimetri arată consumul de zahăr al unei persoane. Când spun zahăr, mă refer la dulciuri de orice fel (inclusiv fructe în exces), miere, sucuri naturale sau carbogazoase și alcool. Nu contează că este vorba de zahăr alb sau brun, tot zahărul îngrașă la fel! De fapt, molecula de fructoză din zahăr, miere, fructe și alcool se metabolizează în ficat, care face din ea grăsime pe burtă. Vreți să scăpați de „colăceii' de pe abdomen? Am să vă dau o veste „amară': proteine și legume, ăsta e secretul!', a explicat specialista pentru sursa citată anterior.
Sursa foto: Facebook/ Freepik