De ce consumul moderat de alcool te face să trăiești mai mult

Publicat pe de Catalina Cristescu

Nu am trecut de partea zeului Bachus, ci transmitem ce au descoperit cercetătorii: consumul moderat de alcool te face să trăiești mai mult. Și nu, nu este vorba despre alcoolul în sine.

Cercetătorii americani din Texas au descoperit în urma unui studiu că persoanele care beau alcool în cantități moderate trăiesc mai mult decât cei care nu au băut deloc sau nu o mai fac acum.

Nu că ar avea alcoolul anumite proprietăți care stimulează longevitatea, să nu uităm de cazurile de alcoolism și de bolile aferente lui.

Citește și:

Idei preconcepute! Cercetătorii îți spun ce cred oamenii despre femeile tatuate

Cercetătorii îți explică ce probleme de sănătate ai dacă nu te poți abține să mănânci pâine

Aici vorbim despre acei social drinkers, iar secretul este tocmai aici! Alcoolul în cantități moderate te face să fii mai sociabil, mai amuzant, mai deschis, o companie mai plăcută.

Când ești social drinker asta presupune că ieși cu prietenii, devii ușor dezinhibat, ai toate șansele să cunoști oameni noi, te încarci și te conectezi emoțional.

Și tot cercetătorii sunt aceia care spun că fericirea constă în relații de calitate, în socializarea cu persoanele dragi, și atunci când îți este bine emoțional… iată că trăiești mai mult.

 

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter