Educarea diferențiată, pe sexe, e dăunătoare! Cum au de suferit fetițele

Publicat pe de Catalina Cristescu

Băiețeii se joacă cu mașinuțele și sunt competitivi, fetițele cu păpușile și sunt gingașe. Educarea diferențiată nu e ideală pentru copii, mai ales pentru fetițe. Iată de ce.

Până și jucăriile sunt organizate pe sexe, iar culorile deja distribuite: roz pentru fetițe, albastru pentru băieței.

Băiețeii e firesc să fie competitivi, îndrăzneți, energici, temperamentali. De la fetițe se așteaptă obediență, reținere, iar dacă ies din tipare primesc eticheta de băiețoase.

O fetiță cu inițiativă, care dorește să se afirme, cu abilități de lider, este de asemenea considerată prea hotărâtă, independentă, iar tendința este de a fi temperată de cei din jur.

Rezultatul? Fiind inhibată latura ei competitivă, se reduc și apetența pentru performanță, dezvoltare, studiu, deoarece nevoia de validare nu este îndeplinită.

Ori se dezvoltă un perfecționism toxic, tocmai pentru că fetița trebuie să-și dea silința mai mult pentru a primi validarea acelor tăsături pentru care băiețeii primesc recunoaștere mult mai facil.

Foto: Shutterstock

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter