Fricile bărbaților sunt reale! Ce simt ei când devin prima dată tătici

Publicat pe de Catalina Cristescu

Nu doar femeile trec printr-un vârtej emoțional atunci când apare bebelușul. Fricile bărbaților sunt activate și întreținute mai ales de partenera lor.

Frica de abandon

Este prima care apare, poate chiar din timpul sarcinii. Femeia se concentrează mai mult pe rolul de mamă sau viitoare mamă, iar bărbatul trece în plan secund sau într-un plan aproape inexistent.

Practic ceea ce se întâmplă în prezent răscolește o rană emoțională din copilăria bărbatului, când poate părinții au divorțat iar legătura cu unul din ei s-a rupt, când a fost trimis să locuiască la bunici ori resimțea intens despărțirea de mamă când mergea la grădiniță.

Frica de eșec

Oare sunt în stare să îmi cresc copilul? Voi fi un tată bun? Pot să-mi susțin financiar familia? Tata a fost un părinte groaznic, dacă voi fi și eu la fel?

Ronțăielile mentale pot pune stăpânire pe mintea bărbatului, care vede cum din start el este într-o poziție de inferioritate față de partenera lui indispensabilă pentru bebeluș.

Însă ce ar trebui să știe orice bărbat este că și el este indispensabil pentru dezvoltarea emoțională sănătoasă a copilului său, și în mod cert indispensabil pentru partenera sa care are nevoie de el nu doar ca părinte pentru micuț, ci și ca partener de cuplu pentru ea.

Foto: Shutterstock

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter