Ghid pentru o despărțire sănătoasă! Ce trebuie să faci dacă vrei să pui punct relației

Publicat pe de Catalina Cristescu

O despărțire poate fi foarte grea, dar și mai dificil este să trăiești într-o relație de cuplu lipsită de iubire. Cum ar trebui să se deruleze discuția finală.

Nu mai amâna discuția despre despărțire

Există o vorbă din popor: boală lungă moarte sigură. Stabilește când vrei să aveți discuția respectivă și gândește-te bine la abordarea potrivită.

Nu ar strica să îți repeți în minte ceea ce vrei să transmiți, întrucât emoțiile de moment îți pot da acea reacție de freeze.

Fii fermă, dacă chiar vrei să se încheie

Pe lângă limbajul verbal, ceea ce spui, există și limbajul non-verbal: gesturi, mimică, intensitatea vocii. E important ca acestea să fie congruente.

Dacă nu ești foarte sigură că vrei să te desparți și vrei să-i faci celuilalt un duș rece… mare grijă! Este posibil să cazi chiar tu în această capcană. El să plece și să nu se mai întoarcă.

Citește și:

Ți-e teamă să nu suferi din nou? Greșeli pe care le faci în relație, tocmai din această frică

Este bărbatul nepotrivit, dar nu vezi asta. Semnale de alarmă pe care nu trebuie să le mai ignori

Nu uita de sentimentele celuilalt

Chiar dacă amândoi vă doriți despărțirea, asta nu înseamnă că nu doare. Poate partenerul are nevoie de sens și are o mulțime de întrebări pentru tine.

Răspunde-i menținând respectul, un ton calm și fără a-l răni sau a te răzbuna.

Nu vă mai intâlniți

O perioadă poate fi foarte dificil emoțional și să simți să te mai întâlnești sau să vorbiți, asta însă nu va ajuta vindecarea.

Cu atât mai mult dacă unul dintre voi la nivel profund și-ar dori împăcarea…

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter