Idei de cadouri de Crăciun care ies din tipare

Publicat pe

Crăciunul este la doi pași, iar goana după cadourile perfecte pentru cei dragi a intrat deja pe ultimă sută de metri, nu-i așa? Misiunea pe care o ai în acest sezon festiv nu este nici pe departe una ușoară, mai ales dacă te gândești la cât de multe opțiuni ai, la cozile aproape interminabile din magazine sau la stocurile care sunt pe cale să se epuizeze, de multe ori, exact înainte de a pune în coș lucrul pe care ți-l dorești.

Un cadou inspirat este, înainte de toate, unul care iese din clișeul cănilor cu Moș Crăciun, al calendarelor de birou sau al tradiționalelor agende. Prin urmare, marea provocare va fi să scapi de clișee și să te gândești la un dar la care destinatarul său nu se așteaptă. Un cadou care să îmbine latura practică (să fie ceva de care cel căruia i-l dăruiești are nevoie sau de care chiar s-ar bucura), și latura simbolică, o surpriză de care să-și amintească întotdeauna cu drag. 

Dacă ai nevoie de un strop de inspirație la acest capitol, ți-am pregătit mai jos câteva idei out of the box pentru acest Crăciun. Sunt cadouri inedite, care le vor demonstra celor dragi cât de mult ții la ei și câtă atenție acorzi zi de zi lucrurilor de care ei sunt pasionați sau interesați.

O scurtă escapadă într-o destinație aparte

Ce ar merge mai bine după o vacanță de sărbători presărată cu mult cozonac, vin fiert și alte bunătăți? Da, ai ghicit! Încă o vacanță. Excursiile sunt o idee de cadou potrivită mai degrabă pentru iubit/ă, familie sau prieteni foarte buni, persoane cărora le cunoști preferințele, dorințele și planurile. Imediat ce trece sezonul festiv, prețurile încep să scadă și multe destinații redevin accesibile.

Totuși, înainte de a face rezervările și de a lua biletele de avion, pune câteva întrebări discrete și asigură-te că cel căruia vrei să îi faci o astfel de surpriză poate călători în perioada aleasă de tine, că nu va avea restricții la birou sau că nu a organizat deja altceva pentru datele respective. De asemenea, gândește-te la o destinație în care știi sigur că vrea să ajungă de multă vreme, pentru ca surpriza să fie cu atât mai mare. La final, printează biletele sau, ca să fie și mai interesant, o hartă pe care să trasezi o săgeată către locul ales, pune totul într-un plic și lasă-l sub brad pentru a fi descoperit în dimineața zilei de Crăciun. 

Un gadget inovator

Trăim în era inovației și a tehnologiei, iar mașinile și aparatele au ajuns să ne simplifice mai mult ca niciodată activitățile din fiecare zi, oferindu-ne alternative mai bune, pe care nici nu ni le puteam imagina înainte. Tocmai din acest motiv, gadget-urile se numără printre cadourile cu care pur și simplu nu poți da greș de Crăciun.

De exemplu, dacă ai un prieten pasionat de filme sau jocuri video, poți cumpăra un TV smart cu o grafică impecabilă și cu numeroase funcții inteligente. În grupul tău de apropiați ai și un maestru în arta gastronomică? Un aparat de gătit, care să-i ușureze munca în bucătărie, îl va bucura nespus de tare. Ai în gașca ta și prieteni fumători? Fă-le o surpriză și prezintă-le un nou mod de a experimenta gustul tutunului adevărat, dăruindu-le un card cadou IQOS, care poate fi achiziționat doar din insulele și magazinele IQOS.

O experiență specială

Un cadou atipic poate consta și într-o experiență inedită pentru cel căruia i-l dăruiești. Chiar dacă, în general, de o astfel de surpriză se poate bucura sau se poate folosi o singură dată (durata de utilizare, cum ar veni, este limitată), marele avantaj este că  persoana respectivă poate rămâne cu amintiri minunate de pe urma lui. Și, de ce nu, cu lecții realmente valoroase.

Un cadou-experiență poate fi un salt cu parașuta, potrivit celor pasionați de adrenalină, un workshop de pictură sau de scriere caligrafică, de exemplu, pentru cei care vor să descopere secretele acestor arte, sau chiar și un curs intensiv de limbi străine: dacă ai un prieten care își dorește să învețe japoneza, acum este momentul să-l pui la treabă!

În concluzie, alegerea cadoului perfect pentru cei dragi este o chestiune ce poate fi rezolvată cu ușurință dacă ești atent la dorințele lor, la ceea ce fac sau spun, dar și dacă îți pui puțin imaginația la bătaie. Acestea fiind spuse, nu ne mai rămâne decât să îți dorim inspirație și spor la pregătirile de Crăciun!

Sursa foto: Shutterstock
(P) Material publicitar realizat în colaborare cu IQOS

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter