Îngrijirea personală acasă: cum să economisești timp și bani

Publicat pe

Felul în care arăți te preocupă nu neapărat pentru că îți pasă de părerea celor din jur, ci mai ales pentru că, atunci când ești mulțumită de propriul aspect, se creează un anumit nivel de confort psihic pe care toată lumea și-l dorește. De cele mai multe ori, aspectul fizic are legătură cu îngrijirea corpului, nu cu suma de bani cheltuită pe haine sau pe ce e la modă. Cel mai probabil, și tu ai unele ritualuri de îngrijire pe care le respecți și le practici cu regularitate.

Multe dintre femei preferă să apeleze la serviciile profesioniste ale saloanelor cosmetice pentru a obține efectele dorite, mai ales că acestea vin și cu o doză binemeritată de relaxare. Totuși, uneori, este posibil ca timpul, circumstanțele sau poate chiar bugetul să nu îți permită o vizită la
salon. De aceea, chiar dacă faci parte din categoria femeilor care apelează la serviciile saloanelor de înfrumusețare, este bine să cunoști câteva tehnici de acest gen și să ai în casă câteva obiecte care să te salveze în cazul în care corpul și aspectul tău fizic au nevoie urgentă de o îmbunătățire.

Asigură-te că poți obține oricând o piele fină la tine acasă

Aspectul pielii este esențial atât pentru confortul tău, cât și pentru imaginea pe care o au cei din jur în ceea ce te privește, dacă pentru tine contează. O piele fină și catifelată se numără printre dorințele fiecăreia dintre noi, dar ce faci dacă primești o invitație la piscină, pielea ta nu este în cea mai bună stare, iar programarea la salon este făcută abia pentru săptămâna următoare? Soluția nu este să refuzi ocazia de a ieși cu prietenele, ci să te asiguri că ai mereu în casă un epilator de calitate, care să îți ofere aspectul dorit al pielii atunci când nu poți apela la alternativa salonului.

Gama acestor produse este foarte variată, unele dintre ele pot fi folosite și în apă, altele funcționează pe bază de baterie, fără a fi conectate la curent electric, așa că ai de unde alege produsul potrivit pentru tine. Important este ca, dacă nu ai unul, să îl treci pe lista de cumpărături, pentru că va fi soluția salvatoare în multe situații.

Învață câteva tehnici de coafare

Orice femeie ar trebui să știe câteva tehnici simple de aranjare a părului, pentru a fi pregătită oricând pentru un eveniment la care nu se poate prezenta fără o pregătire în prealabil. Aceste tehnici te vor ajuta nu doar să ai un aspect plăcut oriunde ai merge, dar și să reduci din cheltuieli. O vizită la coafor poate fi destul de costisitoare, mai ales dacă așteptările tale sunt mari.

În 2019, sunt în tendințe coafurile bazate pe împletituri, așa că, dacă nu știi să împletești, ar fi momentul să încerci să înveți. Împletitura poate fi folosită ca tehnică pentru moduri foarte variate de aranjare a părului, de la o simplă coadă, până la cocuri sau „coronițe', ceea ce înseamnă că te poate ajuta în cazul unui eveniment de seară, dar și al unuia de zi.

O idee bună este să înveți și să faci bucle, mai ales dacă ai părul lung, pentru că pot fi o variantă mai simplă de coafare decât împletirea.

Învață să îți faci manichiura singură

Manichiura este, de multe ori, un element care contribuie semnificativ la crearea unei prime impresii de către o persoană cu care ai contact. Aceasta trebuie, mai ales, să fie îngrijită, ceea ce nu presupune neapărat folosirea unui lac de unghii colorat. Dar, dacă îți place totuși ca acestea să aibă și o culoare, nu este neapărat să faci o vizită îndelungată la salonul de cosmetică.

Trebuie, în primul rând, să îți aprovizionezi trusa cu toate obiectele necesare îngrijirii manichiurii: forfecuță de unghii, pilă – preferabil din hârtie, pentru că este mai blândă cu unghia – ulei pentru cuticule, lac pentru întărire, lac incolor de unghii, lac colorat, dizolvant. Având tot ceea ce ai nevoie la tine acasă, nu vei depinde de disponibilitatea unui salon pentru a avea o manichiură îngrijită și plăcută și vei putea să o retușezi atunci când este nevoie. Poți urmări tutoriale pe Internet ca să te asiguri că te comporți adecvat cu unghiile tale, astfel încât să nu acționezi nociv împotriva lor.

Nu trebuie să depinzi de serviciile unui salon de cosmetică pentru a arăta și a te simți bine cu tine însăți, mai ales că acestea nu sunt mereu disponibile atunci când ai nevoie. De aceea, cel mai bine este să ai mereu un plan de rezervă, pentru orice situație, pentru ca schimbările de plan să nu fie în defavoarea ta.

Sursa foto: shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Philips

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter