Învață-ți copilul bucuria de a dărui, Sărbatorile sunt ocazia perfectă! De ce e importantă generozitatea

Publicat pe de Catalina Cristescu

Generozitatea este o trăsătură care se educă, oferă celorlalți bucurie, dar mai ales propriei persoane. Iar Sărbătorile sunt cel mai bun moment pentru a-i arăta copilului tău ce este generozitatea.

În preajma Sărbătorilor sau chiar în ziua de Crăciun copilul poate experimenta alături de tine și întreaga familie ce înseamnă să dăruiești, să contribui activ la fericirea cuiva.

Mergeți împreună la cumpărături și lasă-l să aleagă el cadouri venite special din partea sa și destinate tatălui, bunicilor, fraților. Suma finală va fi completată de tine, însă un anumit procent din bani să vină din economiile copilului.

Ori, desigur, există varianta cu o și mai mare încărcătură emoțională, în care cadourile sunt realizate manual de către copil. O coroniță de brad frumos ornată, o pictură etc

Generozitatea îi implică și pe cei nevoiași. Sortați împreună hainele sau jucăriile pe care nu le mai dorește și donați-le unor familii cu probleme financiare sau case de copii.

Faceți pachete cu diverse produse de sezon și dacă vârsta îi permite duceți-le împreună la o casă de bătrâni.

Iubește animăluțele? Câțiva saci de mâncare vor fi esențiali pentru cățeii de la un adăpost.

Strângeți bani pentru un copil bolnav sau faceți un act de caritate anume? Dacă e suficient de mare se poate ocupa chiar copilul de donațiile organizate cu ajutorul Facebook.

Foto: Shutterstock

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter