Învață-ți copilul să practice recunoștința. Va fi mai optimist și încrezător în forțele proprii

Publicat pe de Catalina Cristescu

Recunoștința ne oferă bucurie, stare de bine, ne face mai empatici și ne ajută să avem relații mai bune. Și o putem învăța chiar de mici!

Educă-ți copilul în spiritul recunoștinței și va avea un nivel scăzut de stres, va fi mai fericit și împlinit în toate aspectele vieții. Cum să faci asta?

Fii tu un exemplu

Copiii își imită părinții, de aceea arată-i ce să copieze! Fii tu recunoscătoare în fiecare zi, spune cuvintele de voce tare și explică-i copilului tău de ce faci asta.

Invită-l să-și manifeste și el recunoștința pentru lucrurile care îi trezesc gratitudinea și, de ce nu, faceți din asta ritualul vostru comun din fiecare seară.

Folosește cu încredere simplul mulțumesc

Drumul lung se face cu pași mici, iar banalul mulțumesc nu este doar o formă de politețe ci și un antrenament de peste zi al recunoștinței.

Fii altora de ajutor

Ajută oamenii din jur atunci când poți, fără a-ți încălca propriile limite. Arată-i copilulul tău că este ok să fii atent și la nevoile altora, nu doar ale tale.

De asemenea, apreciază când tu la rândul tău primești ajutor și fă-o cu inima deschisă.

Foto: Shutterstock

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter