Mesaje de Sfântul Dumitru

Publicat pe

Astăzi, 26 octombrie, este sărbătorit Sfântul Dumitru, aceasta fiind una dintre cele mai importante sărbători religioase ale toamnei. În România, Sfântul Dumitru este considerat patronul ciobanilor. Mai mult, în această zi, ciobanii află cum va fi vremea în iarna care urmează. Dacă Sfântul Gheorghe încuie iarna și înverzește natura, Sfântul Dumitru usucă plantele, anunțând iarna.

Tradiții și superstiții de Sfântul Dumitru

Multe tradiții legate de această zi au supraviețuit de secole în România, cea mai notabilă fiind Focul lui Sumedru. În noaptea dinaintea sărbătorii Sfântului Dumitru, românii care încă păstrează această tradiție aprind focuri mari pe dealuri sau în grădinile lor. Se crede că copiii care sar peste aceste focuri vor fi sănătoși, în timp ce tinerii care fac același lucru se vor căsători.

De asemenea, se spune că acest foc alungă fiarele, aduce sănătate vitelor și ține morții la căldură peste iarnă.

În ziua de Sfântul Dumitru, ciobanii au un mod special de a afla cum va fi iarna care va urma. Ei își așează haina de oaie în mijlocul turmei de oi și așteaptă să vadă care dintre animale se așează pe ea. Dacă o oaie neagră se așează pe haină înseamnă că iarna va fi bună. Însă, dacă o oaie albă decide să se odihnească pe haină, înseamnă că iarna va fi aspră.

Un alt mod de a ști cum va fi iarna, conform vechilor credințe românești, are legătură tot cu oile. Astfel, dacă o oaie albă este prima care se trezește și se îndreaptă spre sud, înseamnă că iarna va fi aspră. Dacă o oaie neagră se trezește și merge spre nord, atunci iarna va fi ușoară.

O altă tradiție populară spune că iarna va fi blândă dacă vremea va fi rea în ziua de Sfântul Dumitru și că va urma o iarnă aspră dacă această zi vine cu vreme bună.

Mesaje de Sfântul Dumitru

Fie ca toate împlinirile, sănătatea și spiritul acestei zile sa te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sf. Dumitru cât mai frumoasă și plină de surprize!

Astăzi e ziua în care tu îţi sărbătoreşti numele, iar eu vin în întâmpinarea ta, să-ţi urez un călduros: La mulţi ani!

Sfântul Dumitru să-ţi dea un răspuns la orice întrebare, un zâmbet pentru fiecare lacrimă, şi o binecuvântare la fiecare pas. La mulţi ani!

În dimineaţa asta m-am trezit mai repede, deoarece eu am vrut să fiu primul care-ţi luminează ziua cu un gând bun. La mulţi ani din toată inima!

La mulţi ani! Ziua numelui tău să fie luminoasă şi să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii. La mulţi ani de Sfântul Dumitru!

Fie că toate împlinirile, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Dumitru cât mai frumoasă!

La mulţi ani, Dumitru! Îţi urez că ziua ta onomastică să îţi aducă o rază de soare, să ai inima plină de speranţa iar în lume să găseşti numai fericire. La Mulţi Ani, Dumitru!

La mulţi ani de Sfântul Dumitru! Fie că toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Dumitru cât mai frumoasă!

De ziua numelui tău cele mai frumoase dorinţe să devină realitate. La mulţi ani!

Sper că sărbătoarea Sfântului Dumitru să fie simbolul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire şi succes!

În această zi specială îţi doresc numai bine, multă fericire, îndeplinirea tuturor dorinţelor, şi fie că Sfântul Dumitru să te călăuzească mereu în viaţă.

Cel mai frumos la mulţi ani li transmit celui mai frumos nume, Dumitru. La mulţi ani şi cât mai mulţi bani şi sănătate pentru că e mai scumpă de cât toate!

Îţi urez că ziua numelui să îţi aducă o rază de soare, să ai inima plină de speranţa iar anii ce vin să îţi aducă numai împliniri şi bucurii. La mulţi ani Dumitru!

Să ai o zi frumoasă. Să te bucuri de numele pe care-l porţi, să fii fericit, iubit şi bucuros. La mulţi ani, Dumitru!

Felicitări și mesaje de Sfântul Dumitru 

Sfântul Dumitru să-ţi dea sănătate şi putere să lupţi pentru idealurile tale. Să ai parte numai de clipe minunate, de bucurii şi fericire alături de cei dragi.

Sper că sărbătoarea Sfântului Dumitru să fie simbolul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire şi succes!

15 august: Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare. Ce tradiții și obiceiuri sunt legate de această sărbătoare

Sfântul Dumitru să-ţi dea sănătate şi putere să lupţi pentru idealurile tale. Să ai parte numai de clipe minunate, de bucurii şi fericire alături de familie şi cei dragi.

 Să-ţi dea Dumnezeu sănătate şi linişte în suflet. Să ţi se împlinească visele şi să te poţi bucura de tot ce ai!

Fie ca sfinţii ce te protejează să-ţi aducă mult noroc, fericire şi împliniri. Să ai o zi minunată!

Ziua numelui să-ţi fie luminoasă şi să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii!

La mulţi ani şi voioşie, Domnul alături să-ţi fie, bucurii să-ţi dăruiască şi nimic să nu-ţi lipsească! La mulţi ani, Dumitru!

Bucuria lumii toată, zi de zi-n uşă să-ţi bată, iar Bunul Dumnezeu să-ţi dea, tot ce îţi doreşti şi ai vrea!

Mă bucur că exişti în viaţa mea şi mă bucur că Sfântul Dumitru, al cărui nume îl porţi, mi te-a dăruit.

Priveşte această zi specială ca pe o nouă pagină din povestea ta de viaţă, o poveste tot mai frumoasă cu fiecare an ce vine. La mulţi ani!

Pentru ca astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani, de Sfântul Dumitru!

Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros La mulţi ani', multă sănătate multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi'

La mulţi ani şi fie ca Sfântul Dumitru să te călăuzească mereu!

Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare şi prietenie.'

Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Dumitru!'

Îţi urez La mulţi ani' pentru că porţi acest nume, şi fie ca Sfântul Dumitru, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi numai bucurii şi linişte interioară'

La mulţi ani cu veselie / Sănătate pe vecie / Casa plină de bucate / Dragoste pe săturate / Bani la greu / Noroc cu carul / La mulţi ani şi sus paharul!!'

O zi specială pentru un coleg minunat. La mulţi ani de ziua numelui tău!

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Dragobete.Cum a luat naștere sărbătoarea

Să ai o zi frumoasă. Să te bucuri de numele pe care-l porţi, să fii fericit, iubit şi bucuros. La mulţi ani, Dumitru!

Mesaje pentru prieteni de Sfântul Dumitru

Multă sănătate, putere de muncă şi împlinirea dorinţelor atât pe plan profesional cât şi pe cel privat. Să îţi dea Dumnezeu sănătate şi linişte în suflet. Să ţi se împlinească visele şi să te poţi bucură de tot ce ai! La mulți ani, Dumitra/Dumitru!

Fie ca toate împlinirile, sănătatea și spiritul acestei zile sa te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sf. Dumitru cât mai frumoasă! Îţi urez La Mulţi Ani, pentru că porţi acest nume.

Fie că Sfântul Dumitru pe care îl reprezinţi să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi liniştea interioară.

Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul unei privighetori şi la fel de frumoasă precum o gradină plină cu flori. La mulţi ani!

Sfântul Dumitru să-ţi dea un răspuns la orice întrebare, un zâmbet pentru fiecare lacrimă, şi o binecuvântare la fiecare pas. La mulţi ani!

La mulţi ani cu lumină, pace şi binecuvântare! La mulți ani, Dumitra!

Să ai o zi frumoasă. Să te bucuri de numele pe care-l porţi, să fii fericit, iubit şi bucuros. La mulţi ani, Dumitru!

Sursa foto: Shutterstock.com

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter