Nu lucrează? Care este psihologia bărbatului întreținut de partenera lui

Publicat pe de Catalina Cristescu

Bărbatul întreținut pare a fi un subiect tabu sau rușinos atât între bărbați, dar mai ales între femei. Și ce se întâmplă dacă ai un astfel de partener? Uneori ai de câștigat sau poate fi extrem de toxic.

Bărbatul întreținut poate fi concentrat pe familie?


Din start, e de la sine înțeles că ambițiile în ceea ce privește cariera sau o dezvoltare profesională sunt minime sau chiar 0.

Un bărbat întreținut are o nevoie de fuziune asemenea bebelușilor, are nevoie simbiotică ce presupune un întreg paletar: să fie îngrijiți, protejați, ocrotiți, acceptați… Dacă o femeie se simte confortabil cu asta este alegerea ei.

Există varianta în care bărbatul întreținut pur și simplu să se concentreze pe ideea de cuplu, de familie, iar pentru el să fie foarte în regulă să se ocupe de copii, de cumpărături și de casă.

Asta presupune o schimbare de sex rol tradițional bărbat-femeie, și de o parteneră destul de dominatoare și cu o energie masculină care să poată gestiona și accepta situația.

Citește și:

Ce mesaje (nu) transmite copilul tău atunci când are o criză de tantrum

De ce este indicat să faci o pauză de dating după o despărțire

Bărbatul întreținut toxic

Aici ne referim la vânătorii mai mult sau mai puțin profesioniști, dar care au mai făcut asta cel puțin o dată în trecut, la care există un tipar deja stabilit ori conturat mental.

Poate chiar din propria familie le este cunoscut modelul acesta de relaționare. Iar ei au o capacitate mică de empatie, contează nevoile lor pe care sunt dispuși să și le satisfacă oricum, cel mai probabil nu sunt înclinați către respectarea de reguli și norme sociale sau morale.

Indiferent de intențiile lui, nu poate fi salvat/întreținut dacă nu are o parteneră care să accepte așa ceva, să intre în dinamica aferentă.

Însă dacă un bărbat te dorește pentru banii tăi și pentru stilul de viață pe care i-l oferi, cât de mult te poți baza pe el, cât de autentic te simți iubită și acceptată pentru cine ești tu ca persoană, esența ta?

Ce primești de la el, de ce anume fugi și ce maschezi cu ajutorul acestui bărbat? Câteva întrebări la care ar fi bine să îți răspunzi în liniște.

 

Foto: Shutterstock

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă