Nu mai găsești gel dezinfectant la magazin? Îl poți face acasă din 3 ingrediente!

Publicat pe

Dacă nu mai găsești gel dezinfectant în magazin, poate ar trebui să iei în considerare să ți-l prepari acasă. Are trei ingrediente și este foarte eficient împotriva virusurilor și bacteriilor.

Totuși, mai eficientă este metoda spălării mâinilor cu apă și săpun, însă dacă nu ai acces la ele, poți apela la acest gel făcut în casă. 

Cele 3 ingrediente de care ai nevoie:

2/3 Alcool sanitar sau vodcă de 60 de grade

Principalul ingredient pentru un gel dezinfectant pentru mâini este alcoolul medicinal de 60 de grade, recomandă bacteriologii.

Citește și: Primul interviu cu un bolnav de coronavirus din România. Ce simptome a avut și ce i-au spus medicii: ‘Să stau liniștit că în 14 zile…’

Este foarte important ca alcoolul să aibă cel puțin 60 de grade pentru a ucide cea mai mare parte a bacteriilor și microbilor care se adună pe mâinile noastre din diverse locuri. Dacă folosești un alcool mai slab, eficiența acestui gel dezinfectant scade și ea, proporțional.

1/3 Gel de aloe vera

Uleiuri esențiale de citrice sau mentă

Mod de preparare:

Trebuie să torni 2/3 alcool și 1/3 gel de aloe vera în recipientul în care gelul. Mai poți adăuga 8 – 10 picături de ulei esențial de citrice, mentă, arbore de ceai sau lavandă.

Citește și: Cum facem diferența dintre gripă, răceală sau Coronavirus? Simptomele care arată clar despre ce afecțiune e vorba

Uleiul esențial se folosește pentru parfum, iar aloe vera pentru a proteja pielea care va fi destul de uscată folosind acest gel dezinfectant pe bază de alcool.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter