Nu te îngrijora! 3 lucruri bune care ți se întâmplă după divorț

Publicat pe de Catalina Cristescu

Nu e simplu să treci printr-un divorț, dar această experiență poate fi o resetare benefică a propriei vieți și un proces de regăsire de sine. Ce spun specialiștii.

Îți recâștigi viața

După divorț ești pusă față în față cu cele mai teribile frici… că vei rămâne singură, nu vei mai iubi sau nu te va mai iubi nimeni. Și cât de puternică te simți când faci pace cu tine și îți vezi curajul de a merge mai departe?!

Apoi dai nas în nas cu nevoi și plăceri demult uitate. Începi să le satisfaci, să te răsfeți, să te reîmprietenești cu tine.

Până acum trebuia să te gândești și la celălalt, poate făceai niște compromisuri nesănătoase care te frustrau. Acum te poți gândi numai la tine și cât de bine e să redevii o prioritate în viața ta.

Solitudinea, timpul cu tine diferă de singurătate și invită la introspecție. De asemenea poți dezvolta hobby-uri sau direcții profesionale noi.

Citește și:

Te plac, dar nu am timp să ne vedem. Cum ar trebui să reacționezi la un bărbat neimplicat

Psihologii ne atenționează: comunicarea online nu înseamnă că e 100% interesat de tine

Mamă fericită, copii fericiți

Relația ta de cuplu devenea un model pentru copii. Ți-ar plăcea ca la maturitate ei să aibă o relație de cuplu foarte conflictuală? Unde nevoile lor nu sunt luate în considerare, ori se ignoră cu succes cu partenerul?

Divorțul este benefic și pentru copii, nu doar pentru părinți. Iar copiii învață la maturitate să aibă grijă de ei și să nu se mulțumească cu firimituri afective.

Divorțul – o nouă șansă la iubire

Poate acum știi ce vrei și mai ales ce nu vrei într-un cuplu. Care îți sunt limitele, ce presupune o relație toxică și cum să arate varianta sănătoasă.

Cine spune că în viață poți iubi numai o singură dată sau de două ori? Divorțul te face disponibilă legal, ulterior și emoțional pentru o poveste de iubire împlinitoare.

O poveste unde să vă sprijiniți reciproc, să evoluați, să te simți importantă, iubită și o prioritate în viața lui.

 

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter