Cum să oprești abonamentele la principalele platforme audio/video (Netflix, YouTube, Spotify etc) 

Publicat pe

Dacă nu folosești cu adevărat acel serviciu de streaming video sau audio, poți la fel de bine să îl oprești și să salvezi bani lunar. Probabil ți-ai făcut abonamente la majoritatea platformelor audio și video precum YouTube premium, Spotify sau Disney Plus și nici măcar nu le folosești. Așa că de ce să nu le anulezi ca să îți economisești banii și poți oricând să le reiei?

Cum să oprești abonamentele la principalele platforme audio/video (Netflix, YouTube, Spotify etc) 

Să recunoaștem: mulți dintre noi nu acordăm suficientă atenție serviciilor de streaming la care suntem abonați – și pentru care plătim. Mai ales acum, când există din ce în ce mai multe servicii care se întrec pentru a ne capta atenția, este ușor să optezi pentru un abonament de probă sau să decizi că te vei abona „doar pentru câteva luni” și apoi să uiți complet de el. Între timp, sume de bani ies lunar din cont și te trezești că ai rămas fără bani, dar nu știi exact unde s-au dus.

Vezi şi 10 mâncăruri pe care să le încerci când ești în Portugalia!

Așadar, ar putea fi o idee bună, mai ales dacă bugetul tău este un pic cam strâs, să îți verifici abonamentele actuale de streaming și să renunți la cele pe care nu le-ai mai folosit de câteva luni. 

La urma urmei, cu excepția cazului în care nu ai o ofertă deosebit de bună, ceea ce se întâmplă din ce în ce mai rar în zilele noastre, poți oricând să reiei abonamentul dacă există ceva pe serviciul pe care vrei să îl vezi/auzi.

Netflix

Netflix oferă în prezent trei planuri diferite: Basic pentru 9,99 dolari pe lună, Standard, pentru 15,49 dolari pe lună și Premium, pentru 19,99 dolari pe lună; diferențele dintre cele trei implică calitatea și rezoluția video.

Poți afla starea actuală a abonamentului tău la Netflix făcând clic pe pictograma personală din colțul din dreapta sus și alegând Account. Acest lucru te va duce la pagina contului tău care îți va oferi toate informațiile despre contul curent. În partea stângă a paginii, caută butonul Anulare abonament.

Amazon Prime

Nu te poți înscrie la Prime doar pentru serviciile sale de streaming; trebuie să plătești pentru întregul pachet pentru 14,99 dolari pe lună sau 139 dolari pe an (după o perioadă de probă de 30 de zile).

Dacă ești membru al Amazon Prime și decizi că vrei să renunți, poți accesa această pagină și să faci clic pe butonul „End Membership” (Încheie calitatea de membru).

Ce țări să vizitezi în luna ianuarie – destinații turistice la începutul anului 

Ține cont de faptul că, dacă ai plătit pentru un abonament anual, rambursarea – dacă vei primi una – va depinde de câte dintre beneficiile Prime ai folosit, inclusiv livrări, filme în streaming etc. Când începi procesul, pagina de anulare îți va spune dacă eşti eligibil pentru orice tip de rambursare. 

Dacă rambursarea este mică (sau inexistentă), ar fi mai bine să dezactivezi pur și simplu opțiunea de reînnoire (mergi la secțiunea Membership Management din Prime Central), astfel încât să poți beneficia în continuare de avantajele abonamentului Prime până la încheierea abonamentului.

De asemenea, trebuie să știi că doar membrul principal poate anula contul.

Reține că, potrivit Amazon, poți, de asemenea, să întrerupi temporar abonamentul, accesând secțiunea Membership Management.

Dacă vrei să îți închizi complet contul Amazon și să îți ștergi toate datele, poți accesa această pagină.

HBO Max

HBO Max a trecut printr-o serie de schimbări în ultima vreme. Pe de o parte, serviciul fuzionează cu Discovery Plus, așa că nimeni nu este foarte sigur de modul în care acest lucru va afecta tipul de conținut pe care îl oferă. În prezent, poți plăti 9,99 dolari pe lună sau 69,99 dolari pe an pentru un abonament cu reclame; dacă vrei să eviți reclamele, este 14,99 dolari pe lună sau 104,99 dolari pe an.

Top 5 cele mai instagramabile plaje din Europa

Între timp, serviciul poate fi abonat fie independent, fie prin intermediul mai multor furnizori diferiți, cum ar fi Apple App Store, Google Play și o mulțime de alții. Cel mai bun mod de a afla cum să renunți la serviciu este să accesezi pagina de ajutor a HBO privind anularea abonamentului sau a perioadei de probă și să dai click pe link-ul corespunzător pentru instrucțiuni.

Potrivit HBO, ar trebui să încerci să anulezi cu una sau două zile înainte de reînnoirea ciclului de facturare.

Apple TV Plus

Dacă ești atras de conținutul de pe Apple TV, îl poți obține pentru 4,99 dolari pe lună, după o perioadă de probă de șapte zile. (Dacă achiziționezi un dispozitiv Apple, îl primești gratuit timp de trei luni, dacă îl soliciți în termen de 90 de zile).

Pentru a anula pe Mac, accesează App Store, fă clic pe numele tău (în partea de jos a paginii) și apoi pe Setări cont (în partea de sus). Derulează în jos până la subiectul Manage (Gestionare), caută Subscriptions (Abonamente) și fă clic pe Manage (Gestionare). 

Clic pe Edit (Editare) în dreptul abonamentului pe care vrei să îl anulezi și selectează Cancel Subscription (Anulare abonament).

Citește și: Top 5 destinații de vacanță mai puțin cunoscute din Grecia

Pe un iPhone sau iPad, mergi la Settings (Setări), selectează numele tău și apoi Subscriptions (Abonamente). Selectează abonamentul pe care vrei să îl anulezi.

YouTube Premium

Este posibil ca YouTube Premium să nu mai fie cel mai bun pentru tine, împingându-te astfel să îți anulezi abonamentul. Nu vă faceți griji! Puteți face acest lucru cu ușurință prin diverse metode, deși nu este întotdeauna evident.

Înainte de a vorbi despre pașii propriu-ziși, este de asemenea important să rețineți că, la anulare, beneficiile Premium vor continua până la următorul ciclu de facturare.

Pe desktop, deschide browserul și accesați YouTube. Navighează la pagina Profilul tău, la care poți ajunge făcând clic pe pictograma profilului tău care se găsește în colțul din dreapta sus al interfeței.

Se va deschide apoi un meniu pentru opțiunile Contului tău. Sub numele tău și poza de profil, ar trebui să găsești „Your channel” (Canalul tău) și apoi „Purchases and Memberships” (Achiziții și abonamente). Fă clic pe Achiziții și abonamente pentru a continua.

Citește și: Ce stil de viață a adoptat Maria Ciobanu în SUA. Gheorghe Turda:„Se trezea foarte de dimineață și…

Vei fi apoi adus la o nouă fereastră care conține achizițiile și abonamentele tale.

În secțiunea de abonamente, vei vedea statutul Premium în stânga și apoi „Manage membership” în dreapta. Dă clic pe Manage membership.

Căsuța Premium ar trebui să se extindă și să dezvăluie detaliile abonamentului tău. Aici, fă clic pe butonul „Deactivate” (Dezactivare), pe care îl vei găsi în dreapta.

Disney Plus

Pentru a îți anula abonamentul Disney Plus de pe site, accesează pictograma profilului tău din colțul din dreapta sus și apoi fă clic pe Cont. Găsește nivelul de abonament la subtitlul Abonament, fă clic pe acesta și apoi derulează în jos până unde scrie Anulare abonament. 

Ca și în cazul majorității celorlalte servicii, vei avea în continuare acces la Disney Plus până la sfârșitul ciclului de facturare.

Cum să anulezi abonamentul Spotify Premium

Autentifică-te pe site-ul web Spotify și accesează Setări cont. Mergând la Setări cont Spotify, accesează setările contului Spotify.

În secțiunea de prezentare generală a contului, derulează în jos până când găsești secțiunea „Your Plan” (Planul tău).

Fă clic pe „Change Plan” (Schimbă planul). Derulează în jos și fă clic pe butonul „Cancel Premium” și confirmă dezabonarea.

După ce îți anulezi Spotify Premium, beneficiile tale vor fi în continuare accesibile până în ultima zi a ciclului de facturare. De asemenea, poți urma aceeași metodă folosind browserul web al telefonului tău.

Sursa foto: Shutterstock.com

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter