(P) 4 motive excelente să începi acum să citești cărți electronice

Publicat pe

Ai ajuns în acel punct al vieții tale de cititoare cu acte în regulă în care trebuie să recunoști că nu mai ai loc pentru alte cărți. Toate camerele casei sunt pline de volume peste volume și, oricât de mult ți-ai dori să îți cumperi ultimele noutăți literare, îți dai seama că acum nu ar fi cea mai inspirată idee. Poate că ai mai vândut unele exemplare, pe altele poate că le-ai donat, pe altele le-ai mai dus la ai tăi, dar, chiar și așa, spațiul actual te limitează. În același timp, te doare doar când te gândești că va trebui să renunți la unele cărți, doar pentru a face loc altora. 

Știm cât de neplăcut este pentru o cititoare adevărată să fie nevoită să abandoneze cărțile pe care le-a citit cu sufletul la gură. De aceea, venim în sprijinul tău cu o idee care te va ajuta și să-ți păstrezi toate cărțile din casă, și să poți citi altele noi, fără a simți că locuința ta devine un spațiu mult prea aglomerat. Este vorba despre cărțile electronice – cu siguranță unul dintre cele mai importante beneficii aduse de avântul tehnologiei, mai ales pentru o iubitoare de lectură, așa ca tine! 

Poate că ești ușor reținută la început, ținând cont că până acum ai citit cărți doar în format fizic – pentru tine, nimic nu se compară cu atingerea paginilor și cu mirosul de carte, fie nouă, fie veche. După ce vei citi acest articol, însă, cu siguranță că te vei convinge că merită să investești într-un eBook reader de calitate și, ulterior, în cărțile electronice care te așteaptă! Iată, așadar, 4 motive esențiale pentru care să incluzi lectura în format electronic în viața ta:

Câștigi spațiu

În cazul tău, beneficiul cel mai important al eBook-urilor este faptul că te ajută să câștigi spațiu. Într-adevăr, este minunat să ai o casă plină de cărți, pe care și prietenii tăi o aseamănă cu o bibliotecă. Din păcate, lucrurile se schimbă în momentul în care ajungi să îți dai seama, de exemplu, că laptopul nu mai încape pe birou, din cauza teancurilor de cărți cărora nu le-ai găsit alt loc mai potrivit deocamdată. 

Optând pentru varianta de a citi cărți electronice, nu te vei mai confrunta cu veșnica și atât de supărătoarea problemă a spațiului. Tabletele de tip eBook reader vin într-o mulțime de variante, cu memorii interne mai mult decât suficiente. Unele modele sunt atât de performante, încât pot stoca peste 3000 de cărți – o rezervă de lectură suficientă pentru următorii ani. 

Cărțile devin mai portabile ca oricând 

Îți amintești când ai plecat în acea vacanță mai lungă, iar bagajul cu cărți era de cel puțin două ori mai greu decât cel cu haine și alte lucruri necesare? Sau îți amintești când ai început să citești literatură rusă, dar ți-ai dat seama că romanele lui Dostoievski nu sunt tocmai ușor de luat cu tine în mijloacele de transport în comun? Dar de cărțile pe care le citeai în paralel, astfel încât luai mereu cel puțin două peste tot cu tine, îți aduci aminte? 

Așa cum „călătorului îi șade bine cu drumul', așa și cititoarei îi șade bine cu cel puțin o carte la ea întotdeauna: fie în autobuz, în sălile de așteptare, la cozile din supermarketuri, în vacanțe, city break-uri, ori concedii prelungite. Totuși, nu este întotdeauna ușor să transporți cărțile, mai ales că unele dintre ele, așa cum sunt romanele rusești, sunt destul de voluminoase. În plus, pe lângă cărți, în geanta sau rucsacul tău de zi cu zi mai ai și alte lucruri, astfel încât, de multe ori, geanta pare că se transformă într-o valiză burdușită. 

În schimb, cărțile electronice au marele avantaj că pot fi cu tine peste tot, oricând, fără să te îngreuneze în vreun fel. Ebook reader-urile au o greutate extrem de redusă, iar singurele „kilograme' ale cărților electronice sunt reprezentate de memoria pe care o ocupă. Astfel, indiferent dacă pe tableta ta sunt stocate 5, 10, 100, 1000 de cărți, bagajul tău va avea aceeași greutate!

Ai posibilitatea să personalizezi fontul

Oricât de mult ți-ar plăcea o carte, trebuie să recunoști că devine destul de supărător să te tot chinui să descifrezi unele cuvinte scrise mult prea mic și, uneori, și îngrămădit. Bineînțeles că fontul ideal nu există, pentru că preferințele variază de la un cititor la altul, de la o cititoare la alta. Un eBook reader îți oferă posibilitatea să alegi chiar tu fontul perfect pentru nevoile și gusturile tale, întrucât îți pune la dispoziție o paletă de stiluri și dimensiuni.

Te bucuri de o experiență autentică a lecturii

Într-adevăr, tehnologia nu a evoluat atât de mult, încât cărțile electronice să aibă parfumul, pe care îl iubești enorm, al paginilor cărților fizice. Când vine vorba de senzația tactilă, situația se schimbă întru totul! Ebook reader-urile sunt atât de bine gândite, încât imită perfect foaia de hârtie. Astfel, dacă îți dorești să te bucuri de o experiență cât mai autentică a lecturii, îți sugerăm să te orientezi la un model de eBook reader care să răspundă așteptărilor tale. Firește că poți citi și pe tableta clasică, pe laptop, pe calculator sau pe smartphone, însă este important să știi că aceste device-uri, oricât de performante ar fi, nu reușesc să redea experiența lecturii unui gadget care a fost special conceput pentru cărțile electronice.

Așadar, eBook-urile nu doar că vor rezolva problema lipsei spațiului care îți dă mari bătăi de cap în ultima vreme, ci și îți vor oferi o experiență autentică a lecturii, de care te vei putea bucura oricând și așa cum îți place ție. În plus, ele sunt și accesibile – de pildă, găsești peste 1500 de eBooks pe Libris.ro, la prețuri prietenoase cu buzunarul tău!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter