(P) 5 ponturi să găseşti cel mai bun card de cumpărături

Publicat pe

Un card de cumpărături se dovedeşte extrem de util, dacă îl foloseşti într-un mod responsabil. Există câteva aspecte importante la care este indicat să fii atent înainte de a opta pentru un astfel de instrument financiar, tocmai pentru a nu te trezi cu datorii cărora să nu le mai poţi face faţă.

Un card de cumpărături poate fi considerat un instrument util, care-ţi permite să cumperi anumite produse sau să plăteşti fel de fel de servicii într-un număr clar de rate, fără dobândă, de la diverşi comercianţi.  Concret, banca pentru care optezi îţi aprobă o linie de credit, care poate ajunge, în unele cazuri, şi până la echivalentul a 5 – 6 venituri lunare nete de-ale tale. Mai apoi, tu vei putea utiliza respectivele fonduri aşa cum consideri tu că este mai bine, în funcţie de priorităţile tale. Însă, pentru a fi sigur că ai ales un card care-ţi oferă cât mai multe avantaje, te sfătuim să nu neglijezi următoarele ponturi, pe care ţi le vom oferi în cele ce urmează.

Este important să aibă cât mai mulţi parteneri

Un card de credit poate fi folosit, la fel ca şi cel de debit, atât în ţară, cât şi în străinătate. Astfel, vei putea efectua, în mod normal, plăţi în magazinele fizice, prin intermediul POS-ului, dar şi  în cele online. În paralel, la comercianţii care fac parte din reţeaua de parteneri ai fiecărei bănci vei avea posibilitatea de a plăti diverse produse sau servicii în rate fără dobândă.

Pe site-ul fiecărei instituţii bancare vei putea vedea lista comercianţilor parteneri. Bineînţeles, un card avantajos vine la pachet cu o reţea care cuprinde cât mai mulţi parteneri din toate domeniile. Astfel, indiferent de produsul pe care îl doreşti, vei putea alege fără probleme de la cine să îl cumperi, pentru a beneficia de cel mai bun preţ.

Îţi permite un număr mare de rate fără dobândă

Un număr mai mare de rate te ajută să fii mai relaxat din punct de vedere financiar. Unele carduri îţi permit să plăteşti în până la 12 de rate cu dobândă zero, la anumiţi comercianţi. Altele îţi oferă posibilitatea unui număr de până la 24 rate fără dobândă. În funcţie de banca emitentă, poţi opta şi pentru plata în până la 60 de rate, urmând să plăteşti o dobândă redusă pentru acestea.

Optează pentru o perioadă de graţie ridicată!

În general, băncile oferă o perioadă de graţie cuprinsă între 50 şi 60 de zile. Este vorba despre acel interval în care eşti „iertat' de la plata dobânzii, în cazul în care nu reuşeşti să achiţi integral suma datorată până la următoarea dată scadentă. Când alegi un card de cumpărături, este indicat să optezi pentru o perioadă de graţie cât mai ofertantă, luând astfel în calcul şi riscul unor plăţi întârziate din cauza unor posibile probleme financiare.

Vânează' cea mai rentabilă dobândă

Comparativ cu împrumuturile de nevoi personale, cardurile de cumpărături au dobânzi mult mai piperate, care depăşesc, de regulă, 20-25% pe an. Vei simţi din plin efectele unei dobânzi mai ridicate dacă, de exemplu, vei depăşi perioada de graţie pentru plata sumei datorate sau dacă vei retrage numerar de la ATM, folosind cardul de cumpărături. În acest sens, este indicat să alegi un card de credit care să îţi ofere siguranţa unei dobânzi anuale mai scăzute.

Alege ofertele care au cele mai mici costuri

Este important să analizezi cu atenţie costurile pe care le implică un card de credit, pentru a nu avea surprize neplăcute când vine „nota de plată'. Astfel, vei putea găsi cea mai rentabilă ofertă, care presupune cele mai puţine costuri.  În funcţie de banca emitentă şi de tipul cardului, taxele anuale de administrare pornesc de la 11 lei şi pot ajunge până la 360 de lei. De asemenea, ţine cont şi de faptul că pentru emiterea unui astfel de card, unele instituţii bancare nu percep niciun comision, altele îţi pot solicita sume cuprinse între 20 şi 40 de lei.

Un alt comision pe care îl pot percepe unele bănci este cel pentru activarea opţiunii de plată în rate fără dobândă, care poate ajunge şi până la 24% din valoarea tranzacţiei.

Descoperă cel mai avantajos card de credit cu ajutorul Sortter

Platforma de comparare Sortter te ajută să găseşti cel mai bun card de cumpărături în doar câteva secunde. Aceasta este disponibilă gratuit şi uşor de folosit. Sortter îţi va prezenta în detaliu ofertele de finanţare disponibile pe piaţă, care corespund nevoilor tale, în funcţie de suma de care ai nevoie şi de perioada de creditare care ţi se potriveşte cel mai bine. 

Cu ajutorul platformei Sortter vei putea face o simulare precisă, astfel că vei afla imediat toate informaţiile importante despre cardurile de cumpărături, de la condiţiile de acordare până la nivelul dobânzilor şi al comisioanelor. Avantajele şi dezavantajele îţi vor fi prezentate simplu şi clar, într-un mod transparent, pentru fiecare ofertă în parte, pentru ca tu să le poţi compara cu uşurinţă şi astfel să alegi cel mai avantajos card de credit. De asemenea, platforma te ajută să compari și alte produse financiare, precum credite de nevoi personale, ipotecare sau auto. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter