(P) Ai nevoie de creare magazin online? Iată ce trebuie să știi !

Publicat pe

Anul trecut a fost unul greu, dar care ne-a învățat că trebuie să ne descurcăm și altfel. Majoritatea activităților au fost trecute în mediul online, și în acest fel s-a reușit ca totul să ne dea iluzia unei vieți aproape normale. Acum, lucrurile sunt mult mai bune, dar cu toate acestea, unele lucruri tind să se desfășoare tot în mediul virtual, pentru că avantajele sunt net superioare. Cel mai probabil și tu te-ai gândit să pornești o afacere, un magazin online, dar ai nevoie de mai multe detalii înainte de start. De aceea, avem pentru tine câteva informații de care ar fi bine să ții cont înainte de a trece la fapte, la creare magazin online.

Iti fixezi obiectivele

Primul lucru: stabilirea obiectivelor. Astfel, trebuie să analizezi care este publicul țintă, potențialii clienți, care este obiectul de activitate al magazinului tău online, de unde faci aprovizionarea, ce știi despre concurență, prețurile tale și ale lor, și multe altele. Apoi, pui la punct baza legală, un nume atrăgător și… te pregătești de pasul următor.

Alegerea unui nume de domeniu

Altfel spus, trebuie să găsești un nume de domeniu care reprezintă un fel de adresă pentru magazinul tău online. Recomandarea specialiștilor este să mergi pe ceva simplu, dar de efect, pentru a fi ușor reținută. Evident, numele de domeniu trebuie să fie unul descriptiv pentru produse, deoarece acest lucru va contribui mult în realizarea planului de marketing. Gândește-te bine: afacerea ta se adresează strict clienților autohtoni sau vrei să te extinzi și peste hotare? În primul caz, evident trebuie să alegi un domeniu .ro, în timp ce la cea de-a doua variantă extensia .com este cea mai căutată.

Pachetul de găzduire web

Dacă nu te pricepi prea bine la tot ce înseamnă 'construirea' unui magazin în mediul online, află că trebuie că fișierele care alcătuiesc site-ul trebuie găzduite pe un server. Prin urmare, vezi ce pachet de găzduire alegi, pentru ca tu să ieși în avantaj, prinde oferte speciale care te vor face să plătești mai puțin, în fine, te descurci tu. În cazul în care ești complet depășit de situație, reține că pachetul tău de găzduire web trebuie să îndeplinească toate facilitățile: securitate, stabilitate și performanțe.

Crearea magazinului online

Aici apar cele mai multe greșeli ale celor care vor să își pună la punct o afacere în mediul virtual. La prima vedere, pare destul de simplu, iar un site nu este chiar atât de dificil de creat. De aceea, fie încearcă să se descurce singuri, fie apelează la anumite cunoștințe. Din păcate, lucrurile nu sunt chiar atât de simple, pentru că este vorba despre o afacere, una în care sunt investite fonduri, și care vrei să îți aducă profit. De aceea, cel mai bine este să apelezi la o firmă specializată de webdesign. Desigur, la prima vedere va părea destul de scump, dar gândește-te că sunt profesioniști și chiar știu ce fac.

Optimizarea magazinului online

Această sarcină ar trebui să cadă tot în sarcina firmei de webdesign despre care ți-am amintit ceva mai sus, sau dimpotrivă, a alteia, care să tea jute să ai cât mai multe vânzări online, iar planul de marketing săm îți aducă profitul mult dorit. Optimizarea SEO făcută în mod profesionist te va ajuta să ai o mai bună vizibilitatea a magazinului tău virtual atunci când sunt folosite motoarele de căutare.

Cum se face expedierea produselor și plata

Cu siguranță vei avea parte de comenzi, așa că trebuie să stabilești de la bun început modul în care produsele vor fi expediate către clienți și, mai ales, modul în care se va face și plata. De regulă, majoritatea optează fie prin intermediul poștei clasice, sau prin servicii de curierat. Referitor la plată, în aceste cazuri se face în sistem ramburs. Evident, tu alegi, pentru că este vorba despre magazinul tău online, așa că poți alege plata la livrare, sau chiar transfer bancar.

Promovare online

Până aici, toate lucrurile par bune și frumoase, ai lucrat ca la carte dar totuși… ceva nu merge bine. Succesul pe care îl aștepți pare să te ocoloească, și chiar nu înțelegi de ce. Răspunul este unul foarte simplu: trebuie să te ocupi în mod profesionist de promovarea online a magazinului tău virtual. În primul rând, ai nevoie de un plan de marketing adecvat, pentru ca site-ul tău să fie mult mai… vizibl. De aceea, este nevoie de o campanile de promovare online puternică, iar pentru asta chiar ai nevoie de profesioniști în domeniu. Ca și în cazul promovării clasice, și aici trebuie să investești bani frumoși, dacă îți dorești și rezultate pe măsură. Cea mai importantă regulă pe care trebuie să o reții acum este aceasta: cu cât investești inteligent și așa cum trebuie în promovare, cu atât veniturile tale vor crește. Prin urmare, și aici este nevoie de bannere, link-uri, și alte mijloace prin care lumea să afle despre magazinul tău virtual, să fie tentată să vadă despre ce e vorba, și apoi să cumpere produsele tale. Cel mai bine este să lași această treabă în sarcina profesioniștilor, care vor ști cum să procedeze pentru a-ți aduce clienții de care ai atât de multă nevoie.

După cum vezi, deschiderea unui magazin online nu este chiar atât de simplă pe cât pare. Cu toate acestea, ținând cont de vremurile în care trăim, în care se spune că dacă nu ești în online, nu exiști, trebuie să faci tot ce trebuie pentru reușita afacerii tale! Nu renunța și cât de curând vei culege și roadele muncii tale!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter