(P) Beneficiile suplimentelor naturale cu magneziu asupra organismului

Publicat pe

Magneziul este un mineral esențial care este implicat în multe procese biochimice și enzimatice din corp. Altfel spus, atunci când vorbim despre magneziu, ne referim la capacitatea acestuia de a dirija sănătatea în organism. Magneziul poate fi găsit în mod natural în cereale integrale, semințe bogate în ulei, fructe de mare și alte alimente. Cu toate acestea, atunci când în organism există un deficit de magneziu, acesta poate fi completat și cu ajutorul unui magneziu supliment. Această categorie va oferă o selecție de suplimente cu magneziu pe care organismul le poate administra rapid.

Deficitul de magneziu poate fi responsabil pentru diferite tulburări, cum ar fi senzația de slăbiciune și iritabilitatea, anxietatea, somn tulburat, dar și alte afecțiuni, precum și dificultățile de concentrare. Deficitul de magneziu poate provoca, de asemenea, dureri de cap și migrene. Prin urmare, în astfel de situații administrarea unui magneziu complex se aplică de îndată, fiind o etapă vitală pentru că organismul să poată funcționa la capacitate optimă.

Corelația dintre stres și anxietate cu magneziu este foarte strânsă. Este adevărat că stresul cere că organismul să aibă resurse semnificative de magneziu, deoarece secreția hormonilor de stres, adrenalină determina o scădere foarte semnificativă de magneziu în urină. Din păcate, este un cerc vicios, deoarece cu cât organismul este mai deficitar în magneziu, cu atât crește mai mult stresul.

 La persoanele lipsite de magneziu, există o afecțiune a mușchilor care se contracta anormal, provocând dureri ascuțite, cum ar fi crampe sau spasme. De exemplu, spasmul pleoapelor este un indicator comun al deficitului de magneziu, moment în care se impune administrarea magneziului. 

La persoanele cu sindrom de oboseală cronică, deficiență de magneziu provoacă chiar dureri musculare și articulare, ceea ce afectează bunul mers al organismului. Concret, majoritatea simptomelor deficitului de magneziu se manifestă după cum urmează: la nivelul somnului și moralului: dificultăți de adormire, uneori insomnie și treziri nocturne frecvente, dar și oboseală cronică semnificativă, care se manifestă cât mai curând posibil. ceață mentală persistența.

Există, de asemenea, oboseală psihologică și pierderea memoriei. De asemenea, pot apărea: dureri de cap de intensitate moderată, care se pot transformă în migrene. În plus, amețeli, iritabilitate inexplicabilă, nervozitate intensă și hiperemotivitate însoțesc aceste diferite simptome. La nivel digestiv, spasme intestinale, constipație, digestie încetinită și dificile sunt adesea un semn al lipsei de magneziu.

Pe de altă parte, la nivelul sferei ginecologice, perioade dureroase și pot apărea dureri uterine, însoțite de atacuri de spasmofilie care evidențiază un dezechilibru între calciu și magneziu. În cele din urmă, sensibilitatea crescută la durere, crampele severe și tensiunea musculară completează diagnosticul. Magneziul este recomandat în general la mijlocul mesei, cu un pahar mare de apă, dacă este o capsulă sau o tabletă. De asemenea, puteți face o cură specifică, consumând alimente bogate în magneziu, în special ficatul, care conține în mod natural surse foarte interesante de Vitamine B.

 La copiii în faza de creștere, suplimentarea cu magneziu trebuie urmată strict de un profesionist din domeniul sănătății, pentru a nu interfera cu metabolismul calciului. Trebuie verificat, în caz de simptome, dacă absorbția magneziului și fixarea acestuia sunt eficiente. Excesul de magneziu, deși rar, poate provoca diaree datorită proprietăților sale laxative. În cazul în care dietă alimentară se dovedește a fi ineficientă, se recomandă consumul de suplimente naturale cu magneziu, care au capacitatea de a echilibra deficitul din organism, moment în care vorbim despre beneficii magneziu.

 Dincolo de bună funcționare a acestuia, remarcante vor fi rezultatele și la nivel pshic, pentru că nu va veți mai simți rău, iar stările de anxietate vor dispărea. Prin urmare, Go Vita te pune pe picioare rapid atunci când starea ta de sănătate nu este tocmai bună! Go Vita – și viață merge mai departe!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter