(P) Care sunt avantajele leasing-ului auto? Află tot ce trebuie să știi despre acest produs nebancar!

Publicat pe

Dacă acum câțiva ani, toți românii care aveau nevoie de o mașină și nu dispuneau de suficienți bani cash apelau la creditele bancare pentru a obține bunul mobil preferat, o dată cu trecerea timpului, tendințele s-au schimbat in această privința. 

De exemplu, numărul celor care apelează la un leasing auto second hand a crescut treptat, întrucât oamenii au descoperit avantajele de care se pot bucura cu ajutorul acestui tip de produs nebancar. 

Care sunt cele mai populare forme de leasing auto? 

În funcție de modul în care se desfășoară, leasing-urile auto pot fi de mai multe tipuri, însă românii preferă cu precădere următoarele 2 variante:

  • leasing-ul financiar – este asemănător cu creditele bancare numai în sensul în care beneficiarii cumpără autoturismele prin intermediul unui împrumut, pe care ulterior trebuie să îl returneze în rate. Pe toată perioada contractului, compania de leasing deține oficial mășină, iar românii devin proprietari 100% abia după ce termină de rambursat valoarea autoturismului, împreună cu dobânzile aferente. Mai mult, important este că românii să știe că apelând la un astfel de leasing, ei primesc nu doar autoturismele dorite, ci și toate riscurile și beneficiile care vin la pachet cu acestea; 
  • leasing-ul operațional – acesta seamănă mai mult cu un contract de închiriere. Românii nu devin proprietarii autoturismelor la finalul perioadei contractuale, însă le pot cumpără după ce negociază un preț bun pentru ei. În ceea ce privește rata lunară pe care șoferii o au de plătit în timpul perioadei contractuale, aceasta se calculează în funcție de nivelul de depreciere al autoturismului, dar și în funcție de marja de profit aferentă companiei de leasing.

Leasing-urile pot fi folosite atât pentru autoturisme noi, cât și pentru cele la mâna a doua 

Leasing-urile au devenit produse extrem apreciate pe piața auto din România, inclusiv datorită faptului că pot fi folosite atât pentru mașini noi, cât și pentru cele la mâna a doua. Persoanele care nu dispun de suficiente resurse financiare pentru a se bucura de autoturisme abia ieșite din fabrică se pot orienta către o gamă largă de modele second hand, care sunt foarte bine întreținute și care le ajută să se deplaseze oricând, oriunde.

Acces la o perioadă contractuală generoasă 

În funcție de compania de leasing cu care aleg să colaboreze, românii pot beneficia de o perioadă contractuală generoasă. Această poate varia între 12 și 84 de luni, timp în care șoferii se pot gândi dacă la final vor să devină proprietari cu acte ale autoturismelor sau dacă vor să se reorienteze către un leasing nou, datorită căruia pot conduce o cu totul altă mașină.

Românii pot încheia contractele de leasing înainte de termen

Dacă, la un moment dat, beneficiarii de leasing-uri doresc să încheie contractele înainte de terminarea perioadei contractuale, ei pot face acest lucru, însă trebuie să țină cont că sunt obligați să achite anticipat împrumuturile, alături de un comision de penalizare. Românii pot face acest lucru numai după primul an de când au obținut mașină prin leasing, conform legislației în vigoare. Este vorba despre o soluție excelență prin care beneficiarii pot deveni proprietari cu acte înainte de vreme! 

Accesibile pentru foarte mulți oameni, leasing-urile auto pot fi folosite atât pentru mașini Bmw, care se fac remarcate prin calitate și design-uri deosebite, cât și pentru cele mai noi modele de Dacia, de exemplu. 

Toți românii, care s-au săturat de mijloacele de transport în comun și vor să dispună de un autoturism la orice oră, se pot orienta către această soluție, astfel încât să obțină libertatea și independența de care au nevoie! Auto-leasing.ro vine în întâmpinarea nevoilor tuturor șoferilor care vor să aibă la îndemână autoturisme de calitate, pe care să le folosească! Dacă doreșți să apelezi la un leasing auto rulate accesează https://auto-leasing.ro/mașini-second-hand/ și alege mașină care ti se potrivește!


Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter