(P) Cat de importanta este alegerea unui fotoliu?

Publicat pe

După o zi plină oricine atunci când ajunge acasă își dorește un moment de liniște în care să se adune. În acest caz, mai mult decât necesar va fi un fotoliu. Fotoliile sunt asociate automat cu relaxarea, cu confortul și sunt mai de preferat în fața canapelelor pentru că sunt mai mici astfel încap în locuri în care o canapea nu poate sau se pot muta dintr-un loc în altul mult mai ușor. 

Cum alegem însă fotoliul potrivit?

Atunci când ne gândim să alegem un fotoliu sau un set de fotolii trebuie să ne gândim foarte bine la cum anume trebuie să arate pentru că atât la nivel de culoare, cât și în ceea ce privește materialul există o serie foarte lungă de variante. Așa că dacă ai nevoie de acel fotoliu pentru mai mult timp și știi deja că-l vei folosi foarte des, cel mai bine ar fi să faci o investiție mai mare, așa te vei bucura și de mai mult confort. 

Chiar dacă la prima vedere s-ar putea să fii tentat să iei un fotoliu moale, în care să te scufunzi la propriu, încearcă să nu pici în capcană. Îți va fi greu în primul rând să te ridici de pe el și în al doilea rând există șansa să simți dureri de spate. Pe de altă parte, nici un fotoliu prea tare nu este o idee bună pentru că nu vei reuși deloc să te relaxezi.

Un truc recomandat care îți va fi util: urmărește ca linia coapselor tale să fie paralelă cu cea a podelei pentru că altfel genunchii vor fi mai sus sau mai jos, poziție care se va dovedi incomodă. La fel de confortabile pot fi și fotoliile Naturlich care au și o zonă pentru susținerea gâtului. În caz contrar, vei vedea peste o perioadă relativ scurtă cât de afectat poate fi acesta din cauza efortului.

Un alt criteriu la care trebuie să fii atent conform expertilor Naturlich este mărimea fotoliului. Dacă ai suficient spațiu și îți poți permite inclusiv fotolii mari, atunci nu trebuie să mai fii atent decât ca pe el sa încapă fiecare membru al familiei. Nu mai puțin important este și detaliul brațe. Și la acest capitol există o multitudine de variante, trebuie doar să știi ce vrei și mai ales pentru ce îl vei folosi.

Poate cel mai important criteriu de alegere al fotoliului este tipul său. Lista în acest caz poate începe cu cel clasic și tradițional și se termină cu cele care au sistem audio încorporat.

Un model foarte util, mai ales pentru spațiile mici este fotoliul extensibil. Acesta este soluția ideală pentru casele care nu au spații generoase. Acesta mai este și fotoliul în care ar fi bine să investești suficient astfel încât să fie de calitate, respectiv durabil în timp. 

Pentru momentele în care îți dorești să stai cu cei dragi sunt potrivite fotoliile de tip puf. Acestea sunt foarte comode și foarte intime.  

Ca regula generală: e important ca fotoliul ales de tine să iasă în evidență, altminteri dacă acesta va fi la fel ca celelalte piese atunci vei obține doar un stil monoton, greu de privit.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter