(P) Cele mai frumoase sate din Ischia

Publicat pe

Vulcanică, verde și scăldată de soare aproape tot timpul anului, Ischia este o adevărată oază de exotism – o încântare pentru turistul dornic să evadeze din cotidian departe de tot ceea ce înseamnă aglomerație urbană. 

Cea mai mare insulă din Golful Napoli este perfectă de explorat în acest sezon estival, iar AeroVacanțe a lansat deja ofertele Early Booking la pachetele complete în Ischia ce beneficiază acum de tarife de la 219 euro/persoană! Vacanțele includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Napoli-București, transfer aeroport-hotel-aeroport, inclusiv feribot din portul Napoli, taxe aeroport și asistență turistică.

Călătorie în lumea tradițiilor

Întinsă pe o suprafață de aproape 47 de kmp, Ischia este împărțită în 6 localități principale (capitala Ischia, Forio, Casamicciola Terme, Lacco Ameno, Serrara Fontana și Barano) fiecare dintre ele găzduind o serie de sate pitorești încântătoare spre care merită să te îndrepți dacă vrei să pătrunzi în atmosfera locală a insulei. 

Tradițiile bine păstrate, vegetația bogată, gastronomia excelentă, localnicii primitori și stilul de viață tihnit – toate contribuie la frumusețea micuțelor așezări tipic italiene.

Campagnano este cel mai apropiat sat de capitala Ischia – în zona Ponte, fiind cunoscut de italieni datorită evenimentului Presepe Vivente  ce are loc în fiecare an în timpul Crăciunului, moment când satul se transformă într-un mic Ierusalim. Localnicii pun în scenă Nașterea Domnului, se costumează și refac întocmai ieslea unde a venit pe lume Mântuitorul. Însă, Campagnano ascunde și alte surprize. Aici vei găsi Chiesa di Santa Maria Annunziata, o comoară arhitecturală a secolului XVIII, având un interior vast în formă de cruce, ferestre cu vitralii, mozaicuri religioase și fațadă din marmură albă plină de simboluri. 

Unul dintre cele mai colorate sate din Ischia, Panza aflat aproape de Forio, te așteaptă cu piețe doldora de fructe, legume, brânzeturi și paste, cu izvoare termale unde să te retragi și o atmosferă tipic italiană de dolce vita. Împrejurimile sale sunt pline de splendoare – culmi vulcanice acoperite cu vegetație deasă și păduri de conifere îmbrățișează practic întreaga așezare, făcând din Panza locul perfect de pornit în drumeții pe ruta Il Sentiero Baia Pelara. 

Ischia este o insulă a tradițiilor bine păstrate, în ciuda avântului turistic tot mai mare. Printre obiceiurile întâlnite aici se numără faptul că localnicii din sate încă prelucrează manual lemnul de măslin sau pin, din care sunt produse obiecte de mobilier sau suveniruri vândute apoi turiștilor. Dacă vrei să iei parte la meșteșugurile localnicilor nu rata satul Succhivo, aflat pe drumul spre localitatea Sant’Angelo, una dintre cele mai încântătoare din Ischia.

de Mădălina Isar 

Sursa foto: flickr.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter