(P) Covoarele: învață câteva trucuri prin care poți obține un interior de revistă

Publicat pe

De multe ori poți fi depășită de multitudinea opțiunilor pe care le ai azi la îndemână pentru alegerea accesoriilor la decorarea interioară a casei tale. Dacă pentru designul arhitectural și pentru cel al cromaticii poți consulta o mulțime de surse cu idei excelente, iar pentru mobiler te poți baza pe gusturile proprii, în funcție de aerul pe care vrei să-l aduci spațiului tău, în ceea ce privește covoarele și carpetele lucrurile stau ceva mai complicat. 

Fiind de multe ori trecute cu vederea ca obiecte neesențiale sau chiar eliminate complet din inventarul locuinței, fie din comoditatea și ușurarea curățeniei regulate, fie din lipsa de idei de asortare cu restul mobilierului, covoarele joacă totuși un rol esențial în crearea unui ton general de bun gust al întregii case. 

Iată câteva idei care te pot ajuta în alegerea celor mai potrivite modele de covoare pentru interioare elegante

  • Acordă o atenție suficientă materialelor

Alegerea materialului din care este confecționat un covor sau o carpetă poate trece de multe ori la capitolul „și altele' în lista ta de priorități, atunci când vine vorba de designul interior. De multe ori, te vei simți mult mai atrasă de model sau culoare și vei trece cu vederea textura și calitatea. 

Alegerea unor covoare personalizate, unice pentru fiecare încăpere din casa ta, îți va permite să realizezi un mix de materiale gradual, în funcție de destinația fiecărei camere. De exemplu, țesăturile din fibre rezistente sunt potrivite pentru zonele cu trafic mai mare, așa cum este cazul camerelor de zi sau holurilor de la intrare. Covoarele mai pufoase pot fi accesorizate în dormitoare sau în camerele copiilor. Orice model ai căuta, vei găsi în magazinul online Hornbach.ro – unul din cei mai mari dealeri de bricolaj – o varietate suficientă pentru orice gust și buzunar. 

  • Alege imprimeuri cu modele dese, miniaturale pentru zonele cu trafic 

Holurile de la intrarea în casă sunt zone intens folosite și funcționale, care se află sub privirile tale, dar și ale musafirilor, cel mai frecvent. O idee excelentă de a transforma aceste spații și de a le face mai interesante, pe lângă alegerea unor culori potrivite ale varului de pe pereți și a unui mobilier de efect, este să accesorizezi carpete cu un model uniform, miniatural. Ai putea alege modele imprimate, geometrice și uniforme, care se potrivesc excelent cu un astfel de spațiu utilitar, dându-i chiar o notă de eleganță. 

  • Folosește iluziile optice 

Un truc excelent pe care îl poți realiza foarte simplu cu ajutorul unui covor acasă este să transformi acest obiect decorativ în elementul principal de atracție al camerei. Dacă pereții încăperii sunt vopsiți în nuanțe simple și neutre, un covor cu un model imprimat va crea un contrast plăcut și va deveni un element de surpriză. 

Alege cu grijă scara sau dimensiunea modelelor desenate, care ar trebui să fie în echilibru cu dimensiunile încăperii. Cu cât o cameră este mai spațioasă, cu atât modelul de pe covor sau carpetă ar trebui să fie mai mare. Astfel, vei crea iluzia unui spațiu larg prin simpla dispunere a unei iluzii optice pe podeaua încăperii. 

  • Arta nu este destinată doar pereților

În ultimii ani, a apărut un nou trend în lumea designului interior: covoarele cu imprimeuri de tip pictură abstractă. Un domeniu rezervat în timpurile clasice tapiseriilor de pe pereți, arta în domeniul textil și-a găsit un loc chiar și pe carpetele pe care le poți accesoriza unui design interior de bun gust. Alege un model de covor cu un desen în umbre și tonuri pentru a crea un impact vizual de excepție sau, pentru extravaganță, folosește unul imprimat cu zone de culoare în contrast. 

Așadar, alegerea unui covor nu ar trebui niciodată să fie considerată un element lipsit de importanță în amenajarea unui interior. Cu un model și un spectru de culori inteligent potrivite cu restul ambientului intern, poți realiza un aspect de revistă al casei tale și, cu siguranță, vei fi invidiată de cei care te vizitează.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter