(P) Cum alegi corpuri de iluminat pentru living astfel încât să te bucuri de confort absolut?

Publicat pe

Chiar dacă ai o casă mare, spaţioasă, frumos amenajată, cu obiecte decorative preţioase, sau cu opere de artă, dacă nu ai ales cu grijă corpurile de iluminat pentru a le pune în valoare, probabil că efortul tău a fost în zadar.  Strălucirea şi frumuseţea camerei este dată în mod special de lumina sa, de aceea este important să te informezi atunci când urmează să alegi sursele de lumină. Un loc în care poţi găsi cele mai bune becuri este Instalmen.ro.

Suntem aici pentru a te ajuta şi pentru a-ţi da cele mai bune idei pentru iluminarea casei tale. În rândurile de mai jos, am pregătit pentru tine cele mai esenţiale informaţii, şi lucrurile de care trebuie să ţii cont, atunci când alegi corpurile de iluminat pentru încăperile în care locuieşti, sau lucrezi. Fie că este vorba de înlăturarea locurilor întunecate,  pentru a evidenţia o zonă deosebită sau un obiect din locuinţa ta, sau chiar pentru locul preferat de scris sau citit, luminile şi corpurile de iluminat trebuiesc alese cu grijă, pentru a crea o stare de confort dar şi pentru un design inedit.

Cum alegi luminile pentru sufragerie?

Lumina de bază,  paradoxal  vine din tavan, și se plasează, în general , în centrul încăperii, pentru a putea „acoperi” o suprafaţă cât mai mare a acesteia. Dacă doreşti să aduci iluminezi o încăpere de dimensiuni mari, poți alege un candelabru sau  o lustră cu mai multe brațe.  Un lucru de care trebuie să ţii cont este numărul de braţe şi becuri pe care le are corpul de iluminat, pentru a nu trece în cealaltă extremă, iar lumină foarte puternică să creeze disconfort. Un alt aspect ce trebuie urmărit este lungimea candelabrului.  Dacă îţi plac candelabrele lungi, atunci trebuie să neapărat să măsori înălţimea camerei, aşa încât nici măcar o persoană cu o înălţime de 2 metri să nu se lovească de acesta. Mai există posibilitatea să îl montezi  în zone cu trafic redus, dar în felul acesta, trebuie luat în calcul că un singur corp de iluminat nepoziționat în jumătatea camerei, poate să creeze umbre nedorite

Ce fel de design alegem pentru lustra din sufragerie?

Întotdeauna corpurile de iluminat pentru se aleg, desigur, în funcție de designul sufrageriei . Dacă vorbim despre o cameră mai rafinată, cu note elegante, realizată într-un stil clasic sau unul minimalist, atunci este indicat să alegi o lustră fie cu mai multe braţe, sau cu abajur de sticlă cu LED incluse, cu  diametru de până la aproximativ 400 mm. Materialul din care este realizat corpul de iluminat, este de asemenea foarte important, pentru că reflexia luminii este mult mai calitativa, dacă alegi un material precum cristalul.  Pentru că livingul este de obicei locul unde găzduieşti oaspeţii, este ideal să  alegi o lustră cu lumină caldă, pentru că astfel vei putea crea o atmosferă plăcută şi primitoare. Poţi vedea mai multe exemple de becuri perfecte dacă intrii pe Instalmen unde vei găsi cea mai mare selecţie de produse.

Articol realizat de Beintop

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter