(P) Cum alegi o lenjerie de pat pentru confort sporit în timpul somnului?

Publicat pe

Îmbrăcarea patului este asemănătoare cu alegerea propriilor haine. Doriți ca lenjeriile de pat să fie cât mai elegante și confortabile posibil. La urma urmei, dacă dormim 8 ore pe zi, înseamnă că ne petrecem aproximativ o treime din zi în pat, poate chiar mai mult în cazul celor care iubesc să stea în  pat să citească sau să se uite la televizor. 

Există anumite aspecte pe care ar trebui să le aveți în vedere atunci când vă îndreptați către alegerea unei lenjerii de pat perfecte, astfel încât să puteți investi în piese care vor oferi cel mai mare confort și vor trece testul timpului.

Materialul 

La fel ca și hainele pe care le purtăm, lenjeria de pat trebuie să fie confecționată dintr-o țesătură de înaltă calitate. 

Materialul pe care îl alegeți pentru lenjeria dumneavoastră de pat trebuie să fie confortabil pentru pielea adulților și a copiilor. 

Bumbacul este o alegere populară, deoarece aduce confort și calitate. Bumbacul de cea mai înaltă calitate și cel mai scump este bumbacul egiptean, care prezintă fibre foarte lungi și stabile, creând lenjerii de pat somptuoase și durabile.

Bumbacul cu capse extra lungi sau gossypium barbadense este confecționat dintr-un material fibros mediu și lung și este cel mai cunoscut pentru luciul și senzația moale la atingere. Deși are un preț mai ridicat, este mai accesibil decât bumbacul egiptean.

Există, de asemenea, lenjerii de pat confecționate din  poli-amestec, o combinație de bumbac și alte fibre pe bază de poliester, care fac lenjeriile de pat rezistente la șifonare.

Țesătura fibrelor

Modul în care este creată țesătura fibrelor este, de asemenea, un indicator al calității. Foile percal (țesături din bumbac strâns) sunt cele mai cunoscute pentru țesătura lor super-strânsă și densă, ceea ce le face extrem de durabile, menținând în același timp aspectul moale și aerisit. Altă țesătură de luat în considerare dacă doriți o senzație de lux pentru lenjeria de pat este satinul.

Sezonalitate

Vorbind despre adecvarea climei la material, doriți cearșafuri și lenjerii care să funcționeze bine pentru fiecare tip de anotimp. O regulă bună de urmat ar fi să găsești un material care să funcționeze bine pe tot parcursul anului și să adaugi pături sau pilote pentru a accentua căldura resimțită pe parcursul sezonului rece.

Imprimeuri și modele

De asemenea, doriți cearșafuri și lenjerii care să completeze bine decorul și interioarele dormitorului. În timp ce lenjeriile monocrome sunt piese grozave, vor exista momente în care doriți să adăugați modele și culori în mix. Căutați prin colecțiile de lenjerii de pat modele și imprimeuri care funcționează bine pentru a completa stilul dormitorului. Imprimeuri florale, cercuri, dungi și modelele repetitive sunt modele perfecte dacă doriți ceva care să fie ușor de integrat în decor.

Vedetele din România apelează la Studio Casa pentru lenjerii de pat

Nume rezonante din showbizul autohton (poți să le descoperi pe site, la secțiunea Vedete), au ales brandul Studio Casa atunci când vine vorba de lenjerii de pat. Fiecare lenjerie de pat ce poartă sigiliul Studio Casa este compusă din bumbac 100 % natural, care oferă beneficii multiple pentru un somn odihnitor, printre care:

  • Respirabilitate: bumbacul este cunoscut drept o fibră care ajută pielea să respire, reducând astfel cantitatea de transpirație pe care omul o elimină în timpul nopții.
  • Proprietăți hipoalegenice: fiind o fibră naturală, bumbacul este perfect pentru orice tip de pH al pielii și este recomandat în special pentru bebeluși sau persoane care suferă de alergii.
  • Absorbție ridicată: bumbacul este un bun absorbant, astfel că toată transpirația eliminată pe timpul nopții este absorbită de țesătură, lăsând astfel pielea uscată. 
  • Rezistență crescută: lenjeriile de pat din bumbac sunt foarte rezistente și o să vă bucurați de acestea o perioadă îndelungată.
  • Confort sporit: lenjeriile din bumbac oferă o atingere fină și moale.
  • Curățare facilă: lenjeriile de pat din bumbac se curăță și se calcă foarte facil.
  • Confort termic: datorită proprietăților sale, bumbacul este potrivit atât pentru sezonul cald, cât și pentru cel răcoros.

Una dintre lenjeriile de pat preferate de vedete pentru materialul de înaltă calitate și imprimeul minimalist este Studio Casa City Mixt. Această lenjerie este formată din 4 piese: 1 cearșaf, 1 cearșaf de pilotă și 2 fețe de pernă. Întregul set este creat 100% din bumbac și ajută la crearea unui somn odihnitor și relaxant. De asemenea, imprimeul acestuia oferă un aspect urban, elegant, potrivit pentru un dormitor cu mobilier modern.

O altă lenjerie de pat superbă formată din 4 piese se numește Studio Casa Spring. Aceasta are dimensiuni de 220 x 240 cm, fiind astfel dedicată saltelelor queen sau king. Modelul floral este indicat pentru încăperi elegante sau clasice.

Pentru cei care preferă simplitatea, lenjeria de pat din trei piese de la Studio Casa este alegerea ideală. Aceasta poate să fie regăsită e mai multe nuanțe, dar important este faptul că este o lenjerie de pat monocromă. 

O altă lenjerie care va oferi un somn odihnitor este lenjeria pentru pat dublu Yuny Mally Home. Această lenjerie este confecționată 100 % din bumbac ranforce, ceea ce înseamnă că materialul este unul de calitate superioară. Lenjeria este compusă din 4 elemente: un cearșaf de pat, un cearșaf de pilotă și două fețe de pernă. Acesta este dedicată saltelelor de cel puțin 180 x 200 cm. Lenjeria o găsiți acum disponibilă în magazinul online Studio Casa la un preț foarte avantajos și într-o gamă variată de culori și tonuri. 

Lenjeria de pat Mally Home Glamour este cu siguranță un MUST în camerele elegante. Aceasta este creată dintr-un bumbac satinat care se simte fin la atingere și oferă un aspect luxuriant. Lenjeria este compusă tot din 4 piese și, datorită dimensiunilor sale, este creată pentru o saltea de două persoane. Un aspect care cu siguranță oferă acea notă elegantă este imprimeul floral creat din culori calde și flori prețioase.

Lenjeria de pat Bellezza Verde de la Mally Home  este confecționată din polycotton, cea mai modernă țesătură din momentul actual care nu doar că oferă un somn odihnitor, dar și împiedică contractarea țesăturii în timp. Lenjeria este compusă tot din 4 piese, iar datorită modelului și nuanței alese, ea va oferi încăperii un aer curat și luminos.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter