(P) Cum funcționează și unde găsim agenții de casting pentru actorii sau modelele potrivite filmului sau reclamei pe care o producem!

Publicat pe

Distribuirea actorului potrivit pentru o un film, o reclamă și așa mai departe,  poate însemna succesul sau eșecul unui film sau al evenimentului. Și pentru că regizorii sunt prea ocupați și nu au timp să audieze sute de actori pentru un singur rol, altcineva trebuie să preia acest rol'. Deci, cine se asigură că un personaj interesant primește un actor meritat în film sau ca reclama va avea și sare, și piper?

Ei bine, aici intervin agențiile de casting. Majoritatea filmelor din aceste zile se bazează fie pe agentii de casting, fie pe un director de casting pentru a găsi actorii potriviți. În afară de principalele direcții (care sunt decise de regizori și producători), întregul rol de susținere dintr-un film este decis de aceste agenții. Acest lucru face că rolul unei agenții de casting într-o producție de film să fie foarte critic și de aceea aceste agenții se implică în film din momentul producției prealabile.

O bună agenție de casting face următoarele pentru a asigura succesul filmelor:

-Face cunoștință cu regizorul filmului și, dacă este posibil, cu scriitorii. Cunoaște povestea și personajele. Citește scenariul și află despre personaje.

-Se asigura că totul rămâne în bugetul producției.

-Are o listă de actori pregătiți, de preferință cu imagini sau videoclipuri, pentru a accelera procesul.

-Se asigura că actorii aleși au datele disponibile pentru producție.

-Face audiții și le arată regizorului. Nu uitați, agenția doar recomandă actorii, directorul / producătorul fiind cel care ia decizia finală.

-Uneori negociază contracte între producție și actori. Cu toate acestea, cea mai mare parte a negocierilor este realizată de agentul actorului. Dar, dacă un actor nu este reprezentat, regizorul de casting poate intermedia toate negocierile.

-Păstrează o copie de rezervă pentru toți actorii până când actorii sunt aleși și păstrați.

-Ajutați actorii să înțeleagă personajele. Aceasta include pregătirea actorilor pentru rolurile lor.

Deci, înțelegând responsabilitatea unei agenții de casting, putem spune cu ușurință că sunt că un om de mijloc între actori și o producție.

Cum aleg agențiile de casting actorii?

Agențiile de casting creează o bază de date cu actori. Aceasta include colectarea de book-uri și materiale de filmare, precum videoclipuri și casete de audiție ale mai multor actori și clasificarea lor în funcție de vârstă, aspect și abilități. Astfel, atunci când o producție cere un actor, agenția de casting tratează cerință cu promptitudine, alege cel mai potrivit actor și recomandă acea persoană pentru producție.

Dacă nu există un astfel de actor în baza de date, agenția susține audiții foarte atente și apoi trimite recomandările către producție. După aceea, candidații selectați vor apărea pentru o altă audiție mai personală și mai detaliată. Odată ce totul este finalizat, agenția de casting informează actorii, felicitându-i pentru obținerea rolului.

Conducerea unei agenții de casting este o muncă grea. Un regizor de casting trebuie să fie mereu informat, în comunicare directă cu regizorii și producătorii de film, reclame etc. și să continue să caute, până când este descoperit actorul perfect. Multe roluri necesită ani de zile pentru a fi finalizate și astfel este nevoie de regizorii de casting cu răbdare și persuasivitate pentru a se asigura că un personaj primește un actor care merită să îl joace. Dar, pe lângă munca asiduă și cunoștințele de distribuție ale actorului potrivit, cel mai important lucru pentru o agenție de casting este rețeaua de cunoștințe.

Ca multe alte locuri de muncă din țara noastră, și într-o agenție de casting este foarte mult ajutor să cunoaștem oameni din industrie. Mulți regizori de casting din industria cinematografică și nu numai, știu foarte bine ce înseamnă munca de actor. Poate unii chiar au visat să fie actori. Însă, când și-au dat seama de potențialul muncii lor și de propriul talent de a identifica persoana potrivită pentru un rol, s-au abătut și au început munca cu o agenție sau un serviciu de consultanță. O agenție de casting are o bază de date sau o rețea de actori și multe cunoștințe în domeniu. La urma urmei, trebuie să aibă o aprovizionare constantă pentru a-și menține clienții fericiți. O astfel de agenție este newmediacating.ro. Va poate pune la dispoziție atât actori pentru film sau reclame, cât și modele pentru prezentări de modă. Pe site sunt toate informațiile disponibile, precum și modul în care se poate lua legătura cu agenția.

Așa cum am menționat anterior, agențiile de casting sunt ca oamenii de mijloc între actori și producție. Cum știe un regizor sau un agent că a găsit actorul potrivit? Ei bine, poate fi vorba despre chimie. Este de înțeles să fie de dorit un actor care are toate atuurile, în special pentru acel rol, dar este important, de asemenea, să existe și o chimie între el și producător, precum și chimie cu regizorul și distribuția. Chimia dintre actori este de cele mai multe ori cea care face ca un film să aibă succes, pentru că este atât de interesant de vizionat.

Dacă sunteți producător, este imperativ să aveți o imagine clară a nevoilor și priorităților dumneavoastră. Este important să știți ce caracteristici doriți la actorii pentru proiectul dvs. Fiți specific atunci când lucrați cu directorii sau agențiile de casting. Acest lucru îi va ajuta să planifice și să fie mai strategici în procesul de casting. Nu faceți greșeala de a grabi castingul prin procesul de turnare. Desigur, procesul de turnare poate fi frustrant și obositor. Amintiți-vă, nu există aproape niciodată o potrivire perfectă pentru rolul dvs. Persoană care este audiată poate avea talentul, dar nu aspectul pe care vi-l doriți. Sau, pot avea aspectul dorit, dar nu are aura potrivită. Însă, o agenție de casting, dacă este lăsată să își facă treaba, vă va găsi actorul sau modelul de care aveți nevoie, cu cea mai bună potrivire. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter