(P) Cum să fii gazda perfectă: 6 ponturi smart

Publicat pe

Toți ne dorim ca musafirii care ne calcă pragul să se simtă excelent și să nu uite prea curând vizita pe care ne-au făcut-o, însă pentru asta trebuie să știi toate secretele pentru a fi o gazdă perfectă. Noi nu ne pricepem prea bine, dar avem în spate o lungă experiență de musafiri, așa că am reușit să deslușim cele mai importante din aceste secrete. Azi suntem generoși și am decis să le împărtășim cu tine pentru că, cine știe, poate vreodată o sa ne numărăm printre oaspeții tăi.

Așadar, dacă și tu aspiri la statutul de gazdă perfectă, poți începe prin a citi cu atenție rândurile ce urmează.

Nu intra în panică

Calmul este esențial când plănuiești o petrecere, chiar dacă realizezi la un moment dat că ești în criză de timp. Nu te agita și nu încerca să faci mai multe lucruri în același timp, pentru că ai toate șansele să dai greș cu toate. Prioritizează sarcinile și ocupă-te de fiecare în parte, iar dacă simți că nu faci față, cheamă pe cineva în ajutor.  De bună seamă, vei găsi un prieten sau o rudă săritoare care să-ți ofere sprijinul de care ai nevoie.

Nu experimenta rețete noi

Știm că vrei să-ți impresionezi oaspeții cu orice preț, însă nu trebuie să faci asta încercând niște feluri sofisticate de mâncare pe care nu le-ai mai pregătit până atunci. Ai mai multe șanse să faci o impresie bună cu o mâncare banală, care ți-a ieșit perfect pentru că ai experiență, decât cu un fel gătit „la prima mână'. Puține lucruri ne ies perfect de la prima încercare, iar când ai invitați la masă chiar nu este cazul să faci experimente culinare.

Fă cumpărăturile din timp

Pentru prepararea mesei, ai nevoie de o serie de ingrediente, iar în acest scop va trebuie să dai o tură prin piață și pe la hyermarket, pentru a cumpăra tot ce trebuie. Este bine să mergi mai devreme la cumpărături, pentru că există riscul să nu găsești tot ce îți trebuie, iar atunci mai ai nevoie de mai mult timp să cauți. Sfatul nostru este ca băuturile să le comanzi de la Nitela, unde vei găsi tot ce ai nevoie pentru a pune pe masă la un eveniment.

Ține cont de preferințele și nevoile musafirilor

Pentru a-i mulțumi pe deplin, trebuie să le oferi musafirilor un meniu pe gustul lor. Desigur, e greu să satisfaci toate poftele, dar e bine să știi preferințele fiecăruia și să alcătuiești un meniu care să se apropie cât mai mult de acestea. Trebuie să afli în primul rând dacă printre musafiri sunt și vegetarieni sau vegani pentru a le pregăti un meniu adecvat. De asemenea, printre ei se pot afla persoane cu diferite alergii sau intoleranțe alimentare, iar acesta este un alt detaliu important de știut, pentru a le oferi porții speciale, care nu le fac rău. Nu îi uita nici pe cei care sunt la dietă sau care țin regim!

Nu găti doar strictul necesar

Este bine ca numărul de porții să nu se limiteze strict la cel al invitaților, iar întotdeauna să gătești puțin mai mult decât este nevoie. Asta, pentru că este posibil ca unii dintre invitați să aprecieze în mod deosebit un anume fel și să îți mai ceară o porție, iar atunci ar fi destul de jenant să nu poți să le satisfaci dorința. În afară de asta, nu știi niciodată când apare un oaspete în plus, iar atunci trebuie să îl tratezi la fel ca și pe ceilalți.

Fă curățenie înainte de a primi musafirii

Înainte de ziua cea mare, trebuie să îți faci timp și pentru o curățenie generală în întreaga casă. Vei insista în mod deosebit asupra băii, bucătăriei și a livingului în care își vei primi musafirii. Totul trebuie să lucească de curățenie, iar lucrurile să se afle la locul lor, pentru că prima impresie contează foarte mult.

Ținând cont de aceste sfaturi, ai toate șansele ca petrecerile tale să fie unele de succes, iar prietenii tăi să aștepte cu nerăbdare următoarea invitație. Ca și noi, de altfel…

Sursa foto: pixabay.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter