(P) De ce este recomandată pictura pe numere

Publicat pe

Trăim într-un secol agitat și plin de provocări, din care, cele mai multe, sunt neplăcute. Ajungem să nu ne mai bucurăm de nimic și experimentăm momente din ce în ce mai dese de stres, anxietate, fie că suntem la locul de muncă, fie că suntem acasă. Toți specialiștii recomandă tot felul de metode prin care să ne putem relaxa, fie că este vorba despre practicarea unui sport sau a unei activități artistice. Dacă sportul nu poate fi practicat de toată lumea, unele persoane fiind condiționate de anumite aspecte legate de sănătate sau de mediu, activitățile artistice, deși pare greu de crezut, sunt mai la îndemână. În plus, arta este un mod extraordinar de a ne relaxa, în special după o lungă zi petrecută la birou sau la orice alt loc de muncă solicitant. 

Nu trebuie să fii artist pentru a crea artă, ci trebuie să profiți de anumite produse existente pe piață, care pot descoperi artistul din tine. Astfel de produse sunt picturi pe numere, de la criando.ro. Site-ul oferă peste 300 de modele disponibile în stoc, care îți vor însenina clipele de relaxare.  

Ce este o pictură pe numere? Este un sistem în care o imagine este izolată' în forme, fiecare dintre ele fiind diferențiată cu un număr care se referă la o anumită culoare. Un astfel de sistem este cunoscut sub numele de pictura pe numere. Fiecare formă este pictată, sau mai bine zis colorată cu vopseaua corespunzătoare și, în cele din urmă, imaginea va apărea ca o pictură finalizată. Aceste imagini, la început, nu par să aibă vreun sens, însă, după finalizare, tabloul va arată minunat, o adevărată opera de artă! La criando.ro vei găsi kit-uri complete de picturi pe numere, care conțin:

– pânză din bumbac cu desen conturat și fixat pe o ramă din lemn;

– dimensiune tablou 50×40 cm;

-tuburi cu vopsea acrilică de înaltă calitate;

– 4 pensule de dimensiuni diferite;

-o coală de hârtie tip ciornă cu desenul conturat pentru exercițiu înainte de a pică pe tablou;

-cleme metalice pentru a agața tabloul unde vrei tu după ce îl termini.

Mai sus am specificat ce conține un astfel de kit. Aminteam de acrilice. Multă lume probabil va întreba de ce nu sunt folosite culori de ulei. Deși uleiul este extraordinar de folosit, pentru un profesionist, vopselele acrilice sunt de preferat pentru un începător, deoarece vopseaua se usucă rapid și nu este atât de pretențioasă.

Să știi totuși că pictura pe numere nu este o invenție' actuală. Ideea de pictură pe numere a fost introdusă, pentru prima dată, în secolul al XVI-lea, de marele artist renascentist Michelangelo. El a introdus această abordare prin atribuirea unor secțiuni specifice din faimoasele sale plafoane ale Capelei Sixtine studenților săi pentru a le picta, prenumerotându-le pe fiecare pentru a ajuta la diminuarea greșelilor.

Pictura pe numere ar putea părea puerilă și este adesea ridiculizată că fiind simplistă și necreativă. Nimic mai greșit și neadevărat! Această abordare nu este doar pentru copii. De fapt, acest tip de pictură a devenit o tendința populară de reducere a stresului pentru adulți.

Arta este un proces de îmbunătățire a sănătății fizice, mentale și emoționale a unei persoane prin utilizarea procesului de creare. Este considerată o terapie care încurajează gândirea creativă și îți permite să vii cu propriile soluții unice. Arta îți stimulează creierul să dezvolte neuroni noi și dezvoltă un neurotransmițător de dopamină care te ajută să te simți mai bine. În plus, se mărește concentrarea.

Menținerea sănătății mintale devine esențială atunci când vine vorba de un echilibru sănătos între viața profesională și viața personală. Cercetările au dovedit o scădere a nivelurilor de anxietate atunci când oamenii au colorat diverse modele, indiferent de ce presupuneau acestea. Astfel, avantajele picturii pe numere pentru adulți sunt:

Reduce nivelul de anxietate și stres

Picturile îi fac pe adulți să se simtă mai fericiți, mai calmi și mai relaxați. Este o modalitate uimitor de ușoară de a ameliora stresul și de a elimina emoțiile negative. Grijile vor dispărea temporar și, cel puțin acasă, vei fi mult mai liniștit.

Atenție sporită

Pictură pe numere îmbunătățește concentrarea și atenția la detalii. Astfel vei deveni mai focusat inclusiv la locul de muncă.

Experimentarea succesului

Prin abordarea picturii pe numere, finalizarea unei imagini poate oferi un mare sentiment de realizare. Astfel, vei observa și o îmbunătățire a încrederii în propria persoană și o stare de fericire pentru că ai reușit să creezi o opera de artă. 

Similar cu meditația

Pictura pe numere îi ajută pe adulți să se concentreze asupra momentului prezent, un sentiment și o experiență similară cu cea a meditației. Procesul de pictură pe numerea ajută la cultivarea răbdării și vei învață să pui accentul pe detalii mici.

Pentru cei care au nevoie doar de un hobby pentru a-i ajută să reducă stresul, să aibă o modalitate perfectă de relaxare, aceste kituri de pictură pe numere de la criando.ro reprezintă lozul câștigător.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter