(P) De ce să alegi un aparat de aer condiționat tip duct pentru un spațiu de birouri

Publicat pe

Ai achiziționat sau te gândești să achiziționezi și echipezi un spațiu de birouri și nu știi de unde să începi? Atmosfera de la birou va avea de multe ori legătură cu facilitățile pe care le pui la dispoziția angajaților dar, în cel mai propriu sens, va depinde și de temperatură. Și niciun sistem de încălzire/răcire nu este mai bun decât aparatul de aer condiționat de tip duct

În opinia noastră, acest tip de soluție de climatizare este perfectă pentru proiectele de birouri de la zero, deoarece se poate determina exact care este nivelul de putere de răcire necesar și se pot realiza exact traseele în tavan sau pereți care să asigure răcirea uniformă și eficientă în absolut toate încăperile care necesită climatizare. E adevărat, acestea sunt printre cele mai scumpe tipuri de unități de aer condiționat, dar pe bună dreptate, fiind și cele mai complexe sisteme. Află din rândurile următoare ce avantaje prezintă acest tip de aparat de aer condiționat. 

Eleganță și economie de spațiu

Datorită faptului că acest tip de aparat presupune o rețea de tuburi prin care va circula aerul, respectivele tuburi fiind instalate în tavan, pereți sau podea, impactul asupra designului este unul minim, integrarea în orice fel de decor a grilelor fiind aproape completă. În plus, spațiul ocupat de acest tip de sistem este minim spre inexistent, fapt care îl face ideal pentru camere tehnice dedicate sau altfel de încăperi în care suprafața trebuie gestionată extrem de atent. 

Mai mult decât atât, la aparatele de mare putere există posibilitatea racordării unei conducte cu scopul introducerii de aer proaspăt din exteriorul clădirii. 

Distribuție uniformă a aerului și confort asigurat 

Grație tubulaturii ce are ca scop dirijarea aerului tratat către zonele ce trebuie climatizate, te poți asigura că temperatura este constantă în toate încăperile. Datorită capacităților de control oferite de acest tip de sistem, poți regla și seta temperatura pentru fiecare zonă sau cameră în parte.

Introducerea aerului în incintă se va face, așa cum am menționat și mai sus, prin grile special dimensionate pentru a obține o viteză mică a aerului, obținând practic garanția confortului pentru angajații care nu trebuie să se teamă de curenții de aer ce le pot afecta sănătatea. 

Consum redus de energie/costuri și silențiozitate

Acest tip de aparat de aer condiționat este de departe cel mai silențios datorită integrării în totalitate în pereți, fapt absolut necesar într-un mediu în care concentrarea trebuie să fie la cote înalte pe tot parcursul zilei. 
În ceea ce privește costurile și consumul de energie, lucrurile sunt destul de clare: instalarea unui sistem de tubulatură va fi mult mai ieftină decât opțiunea de a monta câte un aparat de aer condiționat în fiecare încăpere/zonă, ca să nu mai pomenim de manopera separată pentru fiecare. Controlul centralizat vine și el în ajutor în ceea privește mitigarea costurilor și a consumului, aparatele beneficiind de setări speciale pentru temperatura dorită. Astfel de sisteme sunt extrem de durabile, garantând o funcționare perfectă între 10-15 ani în medie. 

Oferă-ți ție și angajaților tăi sistemul de climatizare pe care îl meritați!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter