(P) Ești o persoană friguroasă? Pregătește-ți de pe acum casa pentru iarnă!

Publicat pe

Existe persoane care resimt mai puternic decât altele senzația de frig. Acest lucru nu se întâmplă numai pe timpul iernii, ci și pe timp de vară, mai ales dacă este o zi ploioasă sau mai răcoroasă. Dacă în lunile calde poți improviza purtând haine mai groase, în sezonul rece s-ar putea să nu fie suficient, iar dacă nu vrei să stai înfofolit în casă, poți face anumite modificări și îmbunătățiri în locuința ta, astfel încât să o transformi într-un spațiu confortabil, în care se păstrează o temperatură plăcută, chiar și pentru cei mai friguroși.

După cum spune și proverbul Omul gospodar își face vara sanie și iarna car', trebuie să profiți de această perioadă, când poate ai mai mult timp liber, pentru a te ocupa de amenajarea casei tale, astfel încât să nu se mai piardă căldura din locuință, iar tu să nu mai suferi din cauza frigului.

Iată cum îți poți face casa mai călduroasă și pregătită pentru sezonul rece

Nu bloca sursele de căldură cu piesele de mobilier

Asigură-te că piesele de mobilier, cum ar fi canapeaua sau patul, nu sunt poziționate foarte aproape de calorifer, deoarece nu vor împiedica aerul cald să circule în întreaga încăpere. În schimb, poți așeza biroul lângă o sursă de căldură, astfel încât să te bucuri de o temperatură plăcută atunci când petreci mult timp lucrând.

Un alt truc pe care îl poți aplica pentru a împiedica risipirea aerului cald este să montezi câteva rafturi sau polițe deasupra caloriferelor. În acest fel, căldura nu se va ridica până la tavan, unde se va risipi, ci va rămâne la nivelul tău.

Investește în sisteme de încălzire moderne

Dacă te-ai săturat să porți papuci și șosete groase prin casă, atunci poți alege parchetul dublu stratificat de la Valprest.ro care este ideal pentru instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală. Apoi vei putea sta desculț chiar și iarna, fără să îți mai înghețe picioarele pe podeaua rece.

Înlocuiește draperiile obișnuite cu unele speciale pentru menținerea căldurii

Există anumite modele de draperii confecționate din materiale speciale care au capacitatea de a menține casa călduroasă și a împiedica trecerea spre interior a aerului rece care se strecoară pe la ferestre.

În plus, pe timpul iernii, este recomandat să nu tragi draperiile decât pe parcursul nopții, astfel încât ziua să pătrundă cât mai multă lumină naturală în încăpere, ceea ce va menține temperatura plăcută.

Redecorează cu ajutorul covoarelor

Chiar dacă sunt mai greu de întreținut, mai ales dacă ai copii și animale de companie, situații în care este nevoie de o curățare periodică, covoarele sunt extrem de utile în casele persoanelor friguroase. 

În concluzie, dacă îți este mereu frig, mai ales iarna, poți începe de pe acum să îți renovezi și reamenajezi locuința astfel încât să te bucuri de confortul termic de care ai nevoie pentru a te simți bine și relaxat în propria casă.

Sursă foto: Pexels.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter