(P) LOUIS XIII de Rémy Martin. Gândește cu un secol în avans

Publicat pe

Fiecare decantor LOUIS XIII reprezintă realizarea de o viață a generații întregi de cellar masters. LOUIS XIII a fost creat de Paul-Émile Rémy Martin în 1874 și de atunci începând fiecare generație de master cellars a selectat cele mai fine eaux-de-vie care se găsesc în pivnițele Rémy Martin, pentru a alcătui acest amestec unic, continuând astfel munca predecesorilor, pe care i-a unit mereu același țel: realizarea gustului distinctiv și incomparabil al coniacului LOUIS XIII.

Deși știe că nu va apuca să vadă rodul muncii sale, în fiecare an cellar masterul LOUIS XIII degustă noile eaux-de-vie-uri produse de viticultorii și distileriile din regiunea Grand Champagne, selectându-le numai pe cele care au cel mai bun potențial de maturare. Abia după câteva decenii acestea vor fi luate în considerare de următorul cellar master pentru a crea amestecul LOUIS XIII al zilei de mâine, împlinind astfel destinul fiecărui maestru din istoria Casei Rémy Martin.

Excelența coniacului LOUIS XIII, un amestec de distilate fine cu o vechime ce variază între 40 și 100 de ani, pornește din terroir-ul său: cuvântul franțuzesc ce denotă alianța unică între sol, climă și competențele umane, care se găsesc într-un singur loc – Grande Champagne – definit de întinderi deschise de sol cu substrat calcaros, în inima regiunii viticole a coniacului. Aici se cultivă strugurii din care se obțin eaux-de-vie cu cel mai mare potențial de maturare, LOUIS XIII fiind alcătuit din eaux- de-vie obținute în proporție de 100% din terroir-ul Grande Champagne.

Eaux-de-vie care alcătuiesc LOUIS XIII sunt maturate în butoaie din lemn de stejar, ce provine din pădurile Franței. Numai după câteva decenii de maturare cele mai deosebite eaux-de-vie, cu potențial dovedit, vor fi transferate în cele mai rare butoaie deținute de Casa Rémy Martin: tierçon. Vechi de secole și folosite exclusiv pentru LOUIS XIII, acestea au o importanță vitală în procesul de maturare a coniacului, datorită doagelor subțiri ce permit o interacțiune unică între eaux-de-vie, aer și lemn. De altfel un butoi tierçon nici nu poate fi înlocuit, cu trecerea anilor acestea fiind restaurate cu grijă și supravegheate de fiecare maestru pivnicer, în inima pivniței LOUIS XIII.

Decantorul LOUIS XIII este făurit manual de cei mai mari artizani ai cristalului din prestigioase case europene, fiind nevoie de unsprezece meșteșugari pentru a realiza acest produs extrem de special, cu ajutorul unor tehnici manuale transmise din generație în generație.Modelul decantorului din prezent a fost inspirat de o carafă regală găsită pe câmpul de luptă după bătălia de la Jarnac, ce a avut loc în 1569 și achiziționată de Paul-Émile Rémy Martin în 1850, forma sa remarcabilă inspirându-l să conceapă un decantor nou, pentru a păstra cele mai vechi eaux-de-vie ale sale din regiunea Grande Champagne.

Împodobit cu flori de crin, simbolul casei regale franceze, numerotat individual și decorat cu spini dantelați realizați prin ciupire manuală, decantorul actual este încununat cu un dop solid în formă de fleur-de-lys, ce se înalță semeț din gâtul sticlei, împodobit la rându-i cu un inel din aur de 20 de carate.

www.consuma-responsabil.ro
www.bdg.ro
www.beicevrei.ro

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter