(P) Servicii funerare oferite de firme profesioniste

Publicat pe

Serviciile profesionale de repatriere a persoanelor decedate au aparut in tara noastra ca o necesitate in urma numarului tot mai mare de romani plecati sa lucreze in afara granitelor tarii.

Decesul unei persoane este un eveniment tragic ce poate aparea subit, in urma unui accident sau a unui eveniment nefericit. In situatii de genul acesta, cei ramasi in urma au nevoie de tot sprijinul posibil pentru a-si aduce apropiatii pentru inmormantare acasa, pentru ca cei dragi sa isi ia ramas bun.  

Pentru astfel de situatii exista firmele de pompe funebre Bucuresti specializate in transport funerar international, serviciu ce presupune ca persoana decedata sa fie ridicata de catre personalul firmei din locatia in care acesta se afla: domiciliu, azil, morga sau spital, depozitata intr-un sicriu din material de zinc ca mai apoi sa fie  transportata cu o masina dotata cu sisteme de control al temperaturii pana la destinatie. Pentru acest gen de transport, imbalsamarea ramane strict la latitudinea familiei, nefiind obligatorie

Firmele de servicii funerare nu se ocupa doar de serviciul de repatriere decedati ci pun la dispozitia clientilor tot ceea ce este necesar in aceasta situatie de la consultanta nonstop si pana la intocmirea intregii documentatii aferente unui deces. Ca serviciu de repatriere, firmele sunt la dispozitia persoanelor fizice cat si a firmelor multinationale cu domiciliul sau in tranzit prin tarile din Uniunea Europeana.

Datorita colaborarilor cu asociatiile funebre de peste tot din Europa firmele funerare sunt mereu la curent cu cele mai noi reglementari ale consiliilor locale si cu legislatia privind repatrierea decedatilor. La cerere, acestea se pot ocupa de toata documentatia necesara pentru repatrierea decedatului in cele mai bune conditii legislative, de igiena si de pastrare in tara in care va fi inmormantat decedatul, mai exact asigura transportul din tarile europene catre Romania dar si din Romania catre tarile europene.

Firma funerara poate oferi urmatoarele modalitati de repatriere, dupa caz:

  • transport funerar international de peste hotare din orice tara pana in orice oras din Romania;
  • transport funerar pe cale terestra;
  • transport funerar aerian;
  • transport cenusa, in caz de incinerare.  

Transportul se realizeaza in sicrie din lemn de esenta tare dublate obligatoriu cu un sicriu din zinc sigilat fara costuri suplimentare. De asemenea acestea contin placutele de identificare ale decedatului. Repatrierea pe cale terestra este doar o varianta disponibila pentru familiile indoliate. Acesta pot opta si pentru repatriere pe cale aeriana cat si pentru repatrierea cenusei, daca se va opta pentru incinerare, situatie in care familia va primi ramasitele decedatului. Diferenta dintre un transport funerar international rutier si unul pe cale aeriana consta atat in faptul ca in cazul transportului pe cale aeriana, imbalsamarea nu mai este optionala ci devine obligatorie cat si in cost care este mult mai ridicat cat si in documentele necesare care sunt mult mai multe.

Datorita colaborarilor cu asociatiile funebre de peste tot din Europa firmele ce ofera servicii funerare sunt mereu la curent cu cele mai noi reglementari ale consiliilor locale. La cerere, acestea se pot ocupa de toata documentatia necesara pentru repatrierea decedatului in cele mai bune conditii legislative, de igiena si de pastrare in tara in care va fi inmormantat decedatul, mai exact asigura transportul din tarile europene catre Romania dar si din Romania catre tarile europene.

Cheltuielile aferente procedurilor de transfer al unui decedat dintr-o tara in alta sunt destul de ridicate, motiv pentru care firmele de pompe funebre vin in sprijinul familiei indurerate asigurand transportul decedatului si pe baza politei de asigurare.

Firma funerara contractata este cea care va comunica toate demersurile ce vor trebui facute in caz de repatriere. Repatrierea pe cale terestra se va realiza cu vehicule omologate, ce respecta toate normele legislative pentru a putea efectua serviciul de repatriere. Repatrierea pe cale aeriana presupune atat rezervarea zborului pentru transportul propriu-zis al corpului neinsufletit, precum si transportul la aeroport. Firma va fi responsabila cu obtinerea avizelor si certificatelor necesare transportului persoanei decedate. In cazul transportului aerian va fi necesar doar transportul catre aeroportul de destinatie cel mai apropiat de orasul in care locuieste familia decedatului. Se vor ridica apoi ramasitele decedatului de la aeroportul de destinatie in vederea transportarii pana la destinatie. Intocmirea formalitatilor si transportul funerar intern sunt servicii ce se vor realiza de personalul calificat pentru manipularea sicriului de zinc nu doar la aeroport ci si la destinatie. Repatrierea cenusii – persoanele ce au optat pentru procedura de incinerare vor beneficia de acest serviciu prin care firma va inmana ramasitele persoanei dragi familiei. Daca se doreste, se poate asigura doar urna pentru cenusa familiei care a decis sa se ocupe de tot ceea ce este legal necesar ca cenusa sa fie transportata catre acestia.

Pasi ce trebuie urmati in vederea repatrierii:

  • Inregistrarea decesului la autoritatile locale din tara respectiva si, daca se doreste, si la Consulatul Romaniei; 
  • Daca Ambasada sau Consulatul Romaniei au fost anuntate despre deces, acestea informeaza Ministerul Administratiei si Internelor din Romania, cu obligatia de a anunta familia despre decesul cetateanului roman; 
  • Ambasada sau Consulatul Romaniei vor putea elibera un certificat de deces romanesc, realizabil doar in baza certificatului de deces eliberat initial de autoritatile locale din tara respectiva si altor documente prevazute de legislatia romana;
  • Daca decesului nu s-a inregistrat la Ambasada sau Consulat, atunci certificatul de deces romanesc va fi eliberat de autoritatile romane, pe baza certificatului de deces strain si a documentelor prevazute de legislatia romana.

Repatrierea cetatenilor romani este un proces destul de des intalnit, care insa presupune o serie de proceduri care cer timp. Avand o experienta destul de vasta in acest domeniu, firmele funerare se poate ocupa mult mai rapid de intocmirea a tot ceea ce tine de repatriere.

https://www.funerare-ieftine.ro/

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter