(P) Tips & Tricks: Amenajarea unui man cave

Publicat pe

Este momentul să o recunoaștem: orice bărbat are nevoie de un loc unde să se relaxeze, să se distreze și să se detașeze de problemele de zi cu zi. Fie că este amenajată într-o cameră de rezervă, într-un garaj sau un subsol, locul ideal pentru a reveni la cel care ești cu adevărat este un man cave doar al tău. Dacă vrei un loc unde să te retragi și unde să-ți inviți prietenii, un man cave este cea mai bună alegere. 

Una dintre cele mai amuzante părți despre amenajarea unui man cave este alegerea unei teme. Printre cele mai populare sunt amenajările rustice, în stil tavernă, moderne sau luxoase. Singurele limite sunt cele impuse de imaginația ta, așa că distrează-te cât de mult poți. Spațiul pe care îl ai la dispoziție poate fi cu adevăra singura provocare, dar asta nu trebuie să îți limiteze opțiunile. 

  • Pentru spații mici: doar pentru că man cave-ul tău este mic, nu înseamnă că nu merită toată atenția ta atunci când începi amenajarea. Selectează doar obiectele esențiale pe care ți le dorești și care nu vor înghesui prea mult camera. Alege mobilier confortabil și care nu ocupă mult loc. De exemplu, poți înlocui canapeaua și fotoliile cu scaune. Folosește vopsea deschisă pentru pereți. Asta va face camera să pară mai mare, iar iluminarea de sus este de preferat decât celei de pe podea. 
  • Pentru un garaj: poți să te consideri norocos dacă ai la dispoziție un garaj pe care poți să-l amenajezi, deoarece este printre cele mai populare spații destinate man cave-urilor. Cu toate acestea, renovarea s-ar putea să fie puțin mai complexă, deoarece garajul trebui să aibă un acoperiș rezistent la intemperii, să fie izolat, încălzit și să aibă aer condiționat, să aibă o pardoseala acceptabilă și să aibă acces la baie. De-abia după rezolvarea tuturor acestor condiții poți trece la amenajarea propriu-zisă a man cave-ului. 
  • Pentru un subsol: este alegerea ideală pentru amenajarea unui man cave, atât din punct de vedere al spațiului, care este, teoretic, egal cu amprenta casei tale, dar și din punct de vedere al condițiilor, inclusiv termoficare sau instalații de apă. Tot ce ai de făcut este să îi dai aspectul pe care ți-l dorești și să începi amenajarea. Deoarece spațiul nu te condiționează, poți alege canapele confortabile pe care se pot așeza toți prietenii care vin la tine. Vezi aici câteva modele cu design special, la prețuri accesibile.

În funcție de pasiunile tale, poți alege diverse obiecte, tablouri, decorațiuni, jocuri sau echipamente cu care să-ți decorezi man cave-ul. Poți citi în continuare câteva dintre recomandările noastre. 

  1. Darts. O țintă pentru săgeți este ușor de montat într-o cameră, iar efectul este maxim. Singurul detaliu de care ai nevoie este o bucată de perete liber, în jurul căreia să nu existe nimic ce poate fi distrus de găurile provocate de săgeți. 
  2. Biliard. O masă de biliard are nevoie de mai mult spațiu decât un joc de darts, așa că nu toți bărbații se pot bucura de una. Dacă te numeri printre fericiții care se pot lăuda cu un biliard în man cave-ul propriu, atunci împarte această bucurie cu cât mai mulți prieteni. 
  3. Jocuri de poker/cărți. Ai nevoie de o masă, în cea mai simplistă variantă, ori o masă specială de poker dacă spațiul și bugetul îți permit acest lucru. În ultima variantă te vei bucura de tot confortul și nu vei regreta nicio clipă investiția făcută. 
  4. Fussball. Ce poate fi mai amuzat într-o seară petrecută cu prietenii, decât să te distrezi în jurul unei mese de fotbal? Pentru a te asigura că masa de fussball va intra bine în man cave-ul tău, să iei în considerare faptul că vei avea nevoie de spațiu suplimentar de jur împrejurul ei, cel puțin câte 60 de cm.

Sursa foto: vivre.ro

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter