(P) Trucuri de la un nail artist pentru manichiură french la tine acasă

Publicat pe

Una dintre cele mai importante rutine de frumusețe este manichiura. Atunci când unghiile tale arată bine, chiar te vei simți mai încrezătoare și pregătită pentru orice provocare. Respectul de sine se vede în primul rând la exterior. Iar ceea ce vine din interior nu va face decât să amplifice farmecul tău personal!

O manichiură îngrijită poate schimba totul, pentru că mâinile sunt cartea ta de vizită. Dar ce faci când nu ai timp sau posibilitatea să mergi la salon pentru un rezultat profesionist? Vestea bună că e nu mai trebuie să-ți ascunzi unghiile până la următoarea vizită la salon – acum este posibil să creezi chiar în confortul casei tale o manichiură care arată la fel de bine.

Pentru a-ți oferi cele mai bune trucuri, am stat de vorba cu Eliza Cristina Șerban, trainer în echipa CUPIO, care te va ajuta să obții manichiura french  creativă în 10 pași simpli. Ai nevoie de timp, de respectarea unor reguli de baza și de accesorile și produsele corecte.

  1. Alege-ți un loc unde să poți efectua manichiură acasă, în condiții cât mai comode.
  2. Înainte de a începe, asigură-te că ai la îndemână tot ce-ți trebuie – astfel vei termină rapid.  Kit-ul de manichiura trebuie să includă o baza de unghii, ojă albă mata pentru a vopsi vârful unghiei în manichiură french, un lac protector (top coat) care se aplică la final, bețișoare cosmetice îmbibate în acetonă/dizolvant de unghii sau o pensula pentru îndepărtarea dungilor inestetice.
  3. Începe prin a curată unghiile de lacul vechi, dacă este nevoie. Trainerul Eliza Cristina Șerban îți recomandă dizolvantul pentru ojă, fără acetonă, deoarece previne uscarea excesivă a unghiilor.
  4. Indiferent dacă ai unghii scurte sau lungi, acestea necesită o modelare regulată. Pentru un rezultat perfect, începe prin a tăia unghiile în forma dorită, apoi pilește-le la perfecție, până ești mulțumită cu forma. În magazinele CUPIO vei găsi o pilă 180, dar și un buffer gri de granulație 100/150 pentru finisarea unghiilor.

Cum pilesti corect unghiile? Într-un singur sens, până când obții forma și lungimea dorită.

5. Nu îți tăia niciodată cuticulele! Acestea au un rol foarte important în a te proteja împotriva bacteriilor și, prin urmare, a infecțiilor. Folosește o ustensilă moale pentru a le împinge spre baza unghiilor și utilizează apoi un ulei special pentru cuticule pe care îl poți achiziționa din orice magazin de cosmetice.

6. Pentru că lacul să adere perfect, unghiile trebuie să fie curate și uscate. Înainte de aplicarea bazei, poți folosi un degresant de unghii. Acesta favorizează bunul aspect al unghiei, eliminând urmele de ulei sau grăsime și permite o aplicare bună și rezistență a lacului de unghii.

7. Folosește un lac de bază, care protejează unghiile împotriva patarii. Baza transparentă nu numai că îți protejează unghiile împotriva petelor, dar ajută, de asemenea, la păstrarea manichiurii intacte pentru mai mult timp.

8. Acum urmează cea mai plăcută etapă; alege-ți nuanța de lac și putem începe! Pentru manichiură french ai nevoie de o baza ușor colorată (roz, bej), pe care o aplici în două straturi fine.

Aplică o bază constructoare Strong – nuanță Peachy și polimerizeaza două minute la lampă cu led. Pentru a crea modele pe unghie, poți folosi pensula 00 kolinsky Nail ART, de la CUPIO.

9. Ia-ți reperele verticale și orizontale și acoperă-le cu culoare pentru a crea manichiură french.

Rotunjește acum colțurile frenchului, cu aceeași pensulă subțire. Alege nuanță SUN & FUN de ojă permanentă din gama Summer, de la CUPIO, și trece cu această nuanță și pensula 00 peste   french-ul alb, cu atenție pentru a nu depăși conturul albului.

10. Polimerizeaza 30 de secunde la led. Din colecția de decorațiuni, am ales un sticker pe care l-am lipit pe mijlocul unghiei decupând modelul selectat și introducândul în apă pentru câteva    secunde.

Apoi trebuie să ștergem excesul cu un șervețel uscat. La final aplicăm un strat de finishGlossy și designul nostru funky este pregătit să impresioneze. 🙂

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă