Patru obiceiuri italiene care te vor face mai fericită

Publicat pe

Vrei un strop de „dolce vita' în propria ta viaţă? Să te bucuri mai mult de familie, de tot ce te înconjoară, dar şi de tine ca femeie? Ei bine, poţi învăţa câteva trucuri de la italieni, care să te ajute să simţi că îţi trăieşti viaţa cu adevărat. Iată patru obiceiuri italiene pe care le poţi implementa chiar acum în viaţa ta, pentru mai multă relaxare şi mai multe zâmbete.

  • Familia e pe primul loc

Multe dintre noi suferim pentru că viaţa profesională ne solicită atât de mult încât ne rămâne foarte puţin timp de petrecut alături de cei dragi. Ei bine, stabileşte-ţi că anumite momente din zi sau din săptămână sunt dedicate exclusiv familiei. Pentru italieni timpul petrecut cu familia, chiar şi cea extinsă, este deosebit de important şi, de cele mai multe ori, familiile se reunesc în jurul mesei. Chiar dacă nu ai prea mult timp liber, transformă mesele de seară sau cele de duminică în adevărate evenimente de familie. Încurajează-i pe ceilalţi membri ai familiei să povestească despre cum a decurs ziua sau săptămâna lor, încercaţi să găsiţi mereu partea amuzantă sau pozitivă, chiar şi în evenimentele mai puţin plăcute, uitaţi de telefoane sau de şeful nesuferit şi simţiţi-vă bine împreună!

  • Stil şi eleganţă

Dacă ai vizitat vreodată Italia, cu siguranţă ai observat că femeile de acolo acordă o mare importanţă imaginii lor. Fie că aleg un stil modern sau unul mai clasic, italiencele ştiu să îşi pună în valoare feminitatea. Dacă vrei o tuşă italiană în garderoba ta, nu ar trebui să-ţi lipsească piese precum rochiile înflorate, cele din dantelă sau clasica rochie neagră. Nu trebuie să investeşti o avere, poţi alege ceva pe gustul tău din rochiile din colectiile Miniprix. Bineînţeles că şi accesoriile sunt foarte importante. Optează întotdeauna pentru pantofi şi poşete de bună calitate, care să se integreze uşor în orice fel de ţinută şi care să se potrivească personalităţii tale. Ochelarii de soare sunt foarte importanţi pentru italieni, aşa că nu face economii când vine vorba de acest accesoriu. Dacă ai grijă de ei, îi vei purta mulţi ani şi dacă alegi perechea potrivită fizionomiei tale, nu vei avea niciun fel de alt motiv să-i înlocuieşti prea repede. Bijuteriile joacă şi ele un rol special în ţinutele italiencelor. Dacă pentru zi sunt recomandate bijuteriile mai discrete, seara poţi alege orice model extravagant care ţi-a captat atenţia. 

  • Fără vinovăţie

Majoritatea italienilor mănâncă paste aproape în fiecare zi şi nu îşi numără caloriile, iar în general, alături de francezi și elvețieni, se numără printre europenii cu cea mai redusă greutate. Aşadar, putem mânca şi paste şi pizza şi cannoli fără să ne simţim vinovate. Secretul este să găsești un echilibru. Dieta mediteraneană, bogată în legume, peşte şi cereale integrale, care face parte și din cultura italiană, este considerată una dintre cele mai sănătoase din lume. Adoptarea unei astfel de diete, care nu exclude, de exemplu, pastele integrale cu sos de legume sau cu ton, te poate ajuta să îţi menţii o siluetă suplă, dar şi să te simţi energică. Un alt secret al italienilor este că merg destul de mult pe jos. Este foarte simplu să faci acelaşi lucru. O plimbare mai lungă prin parc sau efectuarea anumitor deplasări pe jos sunt exerciţii optime care îţi tonifică musculatura şi te ajută şi să-ţi limpezeşti mintea atunci când ai nevoie.

  • Dolce far niente 

Ai observat că şi atunci când spui că nu faci ceva, totuși faci ceva? Ne-am obişnuit să ne ocupăm fiecare clipă liberă, de multe ori cu activităţi care nu ne aduc niciun fel de beneficiu, cum ar fi navigarea pe reţele sociale. Ne-am pierdut abilitatea de a fi pur şi simplu, de a observa ceea ce e în jurul nostru, nu pentru o poză pentru Instagram, ci pentru plăcerea pe care anumite lucruri ne-o oferă. Acest „dolce far niente' din filosofia italiană te îndeamnă să te bucuri de plăcerea de a nu avea nimic de făcut, de a savura lucrurile simple: o plimbare pe o stradă frumoasă, o cafea băută pe o terasă, la soare, răsfoirea unui album vechi de fotografii etc. Lasă telefonul deoparte, închide televizorul şi laptopul şi bucură-te de propria ta companie. 

Stilul de viaţă italian poate fi o inspiraţie foarte bună pentru orice femeie care îşi doreşte să adauge puţină savoare şi efervescenţă experiențelor de zi cu zi!

Sursă foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Miniprix

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter