Prăjitură fragedă cu mere. Rețetă de post

Publicat pe

Pentru că postul nu înseamnă opțiuni limitate de mâncare, ci mai degrabă o curățire a trupului și a minții, vă propunem o rețetă delicioasă de prăjitură cu mere pe care să o împarți cu cei dragi.

Este ușor de preparat, fără prea multe ingrediente, ieftină și foarte rapidă.

Ingrediente pentru aluat :

  • 250 ml apă minerală
  • 150 ml ulei
  • 150 gr zahăr
  • zeamă de lămaie 1 linguriță
  • 1/2 lingurită praf de copt
  • 570 gr făină
  • un praf sare
  • o fiolă esență de vanilie

Ingrediente pentru umplutură :

  • Mere 1,5 Kg
  • 100 gr zahăr
  • o lingurită scortisoară
  • 2 linguri de griș

Prepararea umpluturii. Se spală merele și se curătă de coajă. Se dau merele pe răzătoarea mare . Scurgem zeama lăsată de mere cu ajutorul unei site .

Punem la călit merele stoarse într-o tigaie impreună cu zahărul. Se adaugă peste scorțișoară, esență de vanilie, grisul și se amestecă. După câteva minute de călit, se lasă compoziția deoparte la răcit.

Prepararea aluatului. Într-un bol incăpător se pune apă minerală, uleiul, zahărul, zeamă de lămaie, vanilia și praful de sare. Se amestecă ingredientele pană se dizolvă de tot zahărul.

Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne peste compoziție.

Se amestecă compoziția și se frămanta pană se obține un aluat omogen și nelipicios. Aluatul obținut se acoperă cu o folie alimentară apoi se dă la rece pentru aproximativ 20 de minute .

Aluatul se împarte în două părti egale. O parte de aluat se  întinde într-o foaie dreptunghiulară (se poate tăia dacă nu vă iese un dreptunghi).

 Așezăm aluatul într-o tavă cu diametrul de 20/30 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Peste foaie se întinde uniform compoziția de mere pe toată suprafața foii.

 Peste compoziție se întinde a două foaie de aluat.

Inteapăm cu furculița, din loc în loc toată suprafață plăcintei cu mere .

Se introduce prăjitura în cuptorul preincălzit la 180 grade și se coace pentru aproximativ 30 min, pană devine aurie .

 Lăsăm prăjitura să se răcescă complet, apoi o pudrăm cu zahpr și o porționăm .

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter