Profită din plin de soarele de vară, cu protecție solară cu filtru de minerale!

Publicat pe

Ești îngrijorat de arsurile solare, vara? Nu uita să folosești protecție solară în fiecare zi, chiar dacă nu mergi la plajă. Expunerea excesivă la radiațiile ultraviolete poate cauza inflamații tranzitorii pielii. Atât razele ultraviolete UVA, cât și UVB pot provoca arsuri solare. Cele mai dăunătoare sunt însă razele UVB. Daunele cauzate de arsuri solare recurente pot provoca anumite modificări ale țesuturilor, ce pot declanșa chiar și cancerul de piele, spun cercetătorii. 

Protecția solară este deosebit de importantă pentru a preveni deteriorarea pielii și apariția petelor de îmbătrânire. Nu toate produsele de protecție solară sunt la fel de eficiente, pentru că ele au diferite tipuri de ingrediente. În general, există două tipuri de ingrediente active, de protecție solară și anume: filtre chimice și filtre minerale

Cum poți profita de soarele de vară, într-un mod sigur și sănătos?

Dacă vrei să ai parte de o protecție sigură, în această vară, este bine să te asiguri că ai o cremă sau un spray cu filtru mineral. Filtrele chimice încep să fie active abia după 30 de minute, în timp ce filtrele minerale oferă o protecție rapidă, ele servesc drept ecran ce va reflecta radiațiile. 

Protecția solară cu SPF mineral începe să funcționeze imediat după aplicare, are ingrediente ce reflectă razele UV ca niște mici oglinzi. Asta înseamnă că razele ultraviolete (UV) nu pătrund în piele, iar tegumentul este protejat împotriva arsurilor solare și îmbătrânirii rapide.  

Când este vorba despre protecție solară, un SPF 30 va fi o alegere bună, mai ales în zilele caniculare. Pentru prevenirea îmbătrânirii pielii, se poate alege un indice 50+, care nu va împiedica bronzarea. Un produs de calitate, precum Avene Mineral SPF 50, va oferi protecție suficientă împotriva razelor UV, prevenind astfel apariția leziunilor ireversibile la fibrele elastice și de colagen din piele, ceea ce ar putea duce la apariția ridurilor și a altor probleme ale țesutului cutanat (arsuri solare, pete întunecate). 

Indicele de protecție 50+ este o alegere foarte bună, pentru că asigură o protecție solară ridicată și reprezintă o barieră excelentă împotriva razelor UVB, care sunt mai periculoase. 

Protecția solară este o modalitate de a reduce procesul rapid de îmbătrânire a pielii, de a preveni decolorarea inestetică a acesteia. Cremele faciale cu filtru mineral hidratează în mod optim pielea și calmează imediat iritațiile minore, produse de factorii externi. 

Pentru a proteja pielea unui copil, ar fi necesar un produs de calitate înaltă, cum este Weleda, protecție solară cu SPF 50. Copiii au pielea mai sensibilă, ce trebuie protejată mai mult de razele ultraviolete, de aceea ei nu trebuie expuși la soare între orele 11:00 și 17:00. Între aceste ore, razele solare sunt cele mai intense. Mare atenție în jurul apei și a nisipului, deoarece aceste suprafețe reflectă razele solare dăunătoare și deci riscul de arsuri solare crește, la orele nepotrivite. 

Pentru a avea un bronz frumos și sănătos în această vară, este bine de ținut cont și de măsurile obișnuite de precauție: 

  • evitarea soarelui la orele mai fierbinți ale zilelor toride de vară
  • limitarea duratei expunerii la soare, în zilele caniculare
  • acoperirea capului cu o pălărie cu boruri largi, ce umbrește fața și gâtul
  • purtarea de ochelari de soare cu lentile care protejează de razele UV în procent de 100% și care mențin sănătatea ochilor și a pielii din jurul acestora
  • consumul de lichide pentru o hidratare corespunzătoare
  • purtarea de îmbrăcăminte din țesături de in sau bumbac
  • prudență în ceea ce privește tratamentul cu anumite medicamente, care pot crește sensibilitatea la soare, cum sunt antiinflamatoarele, antibioticele sau pastilele pentru tensiunea arterială. 

Produsele de protecție solară trebuie să fie de calitate înaltă, să protejeze pielea atât împotriva razelor UVA, cât și UVB și să acționeze benefic asupra acesteia, chiar și în apă. Cunoașterea fototipului pielii face mai ușoară alegerea produselor cosmetice adecvate pentru protecția solară.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter