Rețete de mucenici muntenești și moldovenești. Uite cum prepari cei mai buni mucenici

Publicat pe

Cu toții știm că mucenicii au împărțit țara în două regiuni: Moldova și Muntenia. Cert este că mucenicii muntenești nu au nimic de-a face cu cei moldovenești. Sunt două tipuri de mucenici complet diferite, însă ambele rețete sunt delicioase.


Pentru mucenicii muntenești, numiți și „ciorbă de mucenici', ai nevoie de un pachet de mucenici micuți, din comerț, cacao, nucă, zahăr, esențe și apă. Pentru cei moldovenești, care se coc în cuptor, vei avea nevoie de făină, praf de copt sau drojdie, nucă, miere, lapte, ulei, zahăr, coaja de lămâie și esențe.


Iată rețeta de mucenici muntenești:

Ai nevoie de:

  • 2 l de apă
  • 200 g zahăr
  • 100 g mucenici
  • 300 g nucă măcinată
  • coaja de la 1 portocală
  • coaja de la 1 lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 5 ml esență vanilie
  • 5 ml esență rom

Mod de preparare:


Pentru început, pune apa la fiert împreună cu zahărul, până ce acesta se dizolvă și apa începe să dea în clocot.

Adaugă mucenicii, nuca, zahărul vanilat, scorțișoara, esențele și coaja de citrice.


Lasă pentru 15 minute la foc până ce mucenicii sunt complet fierți. Poți amesteca cu o lingură de lemn ca să nu se lipească între ei.


Servește-i într-un castron când s-au răcit suficient.


Rețeta de mucenici moldovenești.


Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 400 g zahăr
  • 4 ouă
  • 100 g margarină
  • 40 g drojdie
  • 400 ml lapte
  • 200 g miere
  • 50 ml ulei
  • esențe de rom și vanilie


Mod de preparare:


Pentru început, amestecă într-un bol mic 2 lingurițe de zahăr, puțin lapte și făină și amestecă. Lasă să crească maiaua cam 10-15 minute.

Cerne făina într-un vas și fă o gaură în mijlocul ei. Adaugă un praf de sare, pune maiaua crescută, 3 ouă bătute, 200 g zahăr, laptele, margarina moale și esențele.
Frământă aluatul cu mâinile unse cu ulei și apoi lasă la dospit. După ce a crescut, ia câte o bucățică de aluat și modelează în formă de 8.


Pune mucenicii pe o tavă cu foaie de copt și dă la cuptor până se rumenesc.
Pune pe foc un pahar de apă și restul cantității de zahăr.

După ce scoți mucenicii din cuptor, înmoaie-i în acest sirop câteva secunde, apoi unge-i cu miere și presară nucă peste ei.

Vezi aici cele mai bune retete de mucenici!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter