Rugăciunea făcătoare de minune care se rostește în postul Paștelui. În această perioadă, în special în Săptămâna Mare, credincioșii pot recita rugăciunea Sf. Efrem Siriul, care este pomenit anual pe data de 28 ianuarie. Se spune că această rugăciune are puterea de a face minuni.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! MARTIE, GRATIS, AICI!
Cuprins
Ne aflăm în Postul Paștelui, iar în această perioadă frumoasă din an se mănâncă de post și se spun multe rugăciuni. Printre acestea se află și una făcătoare de minuni, ce ajută persoanele care o rostesc în fiecare seară.
Rugăciunea făcătoare de minune care se rostește în postul Paștelui
În timpul Postului Paștelui, în special în Săptămâna Mare, credincioșii pot recita rugăciunea Sf. Efrem Siriul, care este pomenit anual pe data de 28 ianuarie. Se spune că această rugăciune are puterea de a face minuni.
„Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l dă mie. Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei dăruiește-l mie, robului Tău. Așa, Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin!'.
După ce ai citit această rugăciune trebuie să faci trei serii de câte patru mătănii. La finalul fiecărei serii, rostește această rugăciune scurtă:
„Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosului! (metanie), Dumnezeule, curățește-mă pe mine păcătosul! (metanie), Cel ce m-ai zidit, Dumnezeule, miluiește-mă! (metanie), Fără de număr ți-am greșit, Doamne, iartă-mă! (metanie)'.
Citește și: Rugăciune de mulțumire către Maica Domnului
Citește și: Cea mai puternică rugăciune pe care să o spui în postul Paștelui
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/04/001-cover-143.jpg)
Informații utile despre postul Paștelui
Câteva informații utile despre postul Paștelui sunt următoarele:
-durata acestuia este de 40 de zile;
-este considerat cel mai sever post, deoarece nu sunt permise consumul de pește, vin sau untdelemn, spre deosebire de postul Crăciunului, și pentru că se întinde pe o perioadă mai lungă;
-conform regulilor bisericești, nu se organizează petreceri de niciun fel în această perioadă;
-postul este împărțit în două etape: prima parte, numită Postul Păresimilor, se întinde până la Duminica Floriilor, iar a doua parte, Postul Paștelui, cuprinde Săptămâna Mare.
Sursa foto: Freepik