Sunt foarte des întâlnite! 4 mituri despre masturbare

Publicat pe de Catalina Cristescu

E timpul să lăsăm la o parte ideile preconcepute! 4 mituri despre masturbare care nu au nicio legătură cu realitatea și îți afectează calitatea vieții sexuale.

Masturbarea face rău la sănătate

Nu orbești, nu surzești, nu devii infirm și sigur organul sexual va funcționa și pe viitor. Evident, nu discutăm despre dependența de sex, manifestată prin masturbare.

O femeie care se masturbează își cunoaște mai bine corpul și învață să ajungă mai repede la orgasm, iar bărbații previn cancerul de prostată.

Masturbarea te face să nu mai vrei un partener de cuplu

Relația de cuplu presupune conexiune și intimitate emoțională pe care nu ți-o oferă joaca de unul singur, și nici jucăriile sexuale nu te iau în brațe noaptea.

Motivația principală de a alege un partener ar trebui să aibă legătură cu valorile pe care le are acea persoană, cu felul în care te face să te simți, calitățile pe care le are.

Citește și:

3 motive pentru care femeile mimează orgasmul

Cum să fii mai fericită? Învață să ții jurnalul gratitudinii

Dacă ești în cuplu nu te mai masturbezi

Te poți masturba și singur la duș, în pat sau, de ce nu, în fața partenerului ca un joc sexual de incitare.

Acesta este și un foarte bun moment de învățare. Văzând ce îi face plăcere celuilalt, înveți și tu să îl atingi astfel încât să-și piardă mințile de plăcere.

Masturbarea e pentru singuri sau frustrați sexual

Masturbarea se practică inconștient și în copilăria mică, poate nu îți mai amintești asta. Este o formă a copilului de a-și descoperi corpul, organele genitale.

Iar studiile spun că la maturitate se masturbează 80% dintre bărbați și 60-70% dintre femei. Să fie toți acești oameni frustrați sau fără partener? Prea puțin probabil…

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter