Țări pe care să le vizitezi în februarie 

Publicat pe

Februarie marchează luna romantismului, cu Ziua Îndrăgostiților chiar la jumătatea ei, așa că de ce să nu profiți cu un city break în cele mai romantice orașe ale lumii? Chiar dacă nu ești mare fan al romantismului, există câteva destinații de senzație pe care să le încerci în această lună. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase destinații de vacanță.

Țări pe care să le vizitezi în februarie 

Maldive

Nu refuza niciodată o excursie în Maldive, chiar și în sezonul musonic (din mai până în noiembrie). Dar dacă poți alege, februarie este una dintre cele mai bune luni pentru a merge – când cerul este senin și albastru, zilele lungi, uscate și nu prea umede, iar soarele transformă apa într-un turcoaz luminos de la care este greu să îți iei privirea.

Vezi şi 10 mâncăruri pe care să le încerci când ești în Portugalia!

Apele sunt limpezi pentru snorkelling și scufundări și aceasta este perioada din an în care poți vedea rechini tigru și rechini balenă.

Franța – Courchevel sau Paris

Courchevel este stațiunea de schi superstar a Alpilor francezi. Dintre cele patru sate ale sale, Courchevel 1850 este cel mai înalt, cel mai mare și cel mai strălucitor, atrăgând mulțimea cu restaurantele sale cu stele Michelin, cabanele și hotelurile super-inteligente, aprés ski-ul de lux – și abundența de pârtii înzăpezite pentru toate nivelurile.

Este excelent atât pentru schiorii experimentați, cât și pentru cei începători, așa că este o opțiune excelentă pentru jumătatea lunii februarie.

Cât despre Paris, orașul iubirii ar trebui să fie o alegere evidentă în luna februarie, dar potențialii pretendenți sunt prea des descurajați de vreme. 

Oricine îi cunoaște pe francezi știe că vara se retrag de tot, închizând restaurantele, frustrându-i pe străini și nepăsându-le deloc. Dar iarna totul este deschis, vizitatorii sunt mai puțini, rezervările mai ușoare și tarifele mai mici. 

Oricum, tot ce este mai bun se află în interior: bistrouri drăguțe, luminate de lumânări; muzee de artă cu ecou; baruri bo-bo (bourgeois-boho). 

Spania – Ibiza 

Iarna pe Insula Albă nu este atât de nebună pe cât pare. Este cea mai bună perioadă pentru a experimenta Ibiza așa cum o cunosc localnicii – migdalele înfloresc în alb-roz; barurile de pe plajă și cafenelele de pe trotuare sunt relaxate, iar tapas și băuturile sunt ieftine. 

Ce țări să vizitezi în luna ianuarie – destinații turistice la începutul anului 

Chilipir nu este un cuvânt asociat prea des cu această insulă din Baleare, dar fără mulțimea din cluburi, proprietarii caută să atragă clienții cu oferte. În timpul nopților de iarnă, restaurantele de pe insulă participă la Gastrojueves – Gastro joi – unde mesele sunt oferite la jumătate de preț. 

Ai poftă de o petrecere de pomină? Orașele mici din Ibiza sărbătoresc Carnavalul cu parade la începutul lunii.

Costa Rica

Această mică porțiune din America Centrală are o forță puternică. Cu păduri tropicale pline de verdeață și vulcani impunători, alături de orașe vibrante, exploratorii au de unde alege. Poți face o drumeție prin Parcul Național Tenorio, poți să te bucuri de cascadele secrete din Arenal și să închei ziua luând masa în San José. 

Prețurile scad după sezonul turistic de vârf. Pădurile tropicale sunt încă luxuriante (sezonul musonic se termină în decembrie), iar plajele acoperite de nuci de cocos din Puerto Viejo sunt la fel de idilice ca întotdeauna.

Italia – Veneția

Februarie este perioada carnavalului în Veneția, ceea ce face ca acesta să fie cel mai bun moment pentru a veni, sau cel mai rău. Nobilii ciocnesc săbii în Piața San Marco, curtezanele îmbrăcate în mătase roșie plutesc pe Marele Canal pe gondole cu pene, iar măștile aurite permit regalității să se plimbe liber printre oamenii de rând. 

Top 5 cele mai instagramabile plaje din Europa

Petrecăreții se adună pentru trei săptămâni de desfrâu mascat. Cei care caută farmecul liniștit al orașului plutitor vor fi dezamăgiți, dar dacă te alături maselor înghesuite, vei fi răsplătit cu o experiență din altă lume. 

Danemarca – Copenhaga

Talentul danezilor în materie de design a făcut ca orașul să fie popularizat ca un tărâm de vis al hipsterilor, dar este fabulos dincolo de asta. Artele vizuale de ultimă oră, bucătăria nordică de înaltă calitate și cafeaua de lux sunt toate în ADN-ul danez. 

Citește și: Top 5 destinații de vacanță mai puțin cunoscute din Grecia

Capitala daneză este deosebit de ecologică – practic toată lumea de aici face naveta cu bicicleta și mănâncă organic. Vizitează tot ce se poate vizita, dar fă-o cu bicicleta, dacă știi să mergi. Vei prinde un pic din farmecul danez. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Vezi şi obiective turistice din Istanbul, Salonic, Sevilla, Nisa, Monaco şi Insulele Canare!

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter