Verdictul psihologilor: alcoolul nu îți schimbă personalitatea

Publicat pe de Catalina Cristescu

Ți s-a întâmplat să auzi cum oamenii folosesc alcoolul drept scuză pentru anumite comportamente? Că în realitate ei nu sunt așa? Avem o veste: alcoolul nu îți schimbă personalitatea.

Te-am înșelat pentru că băusem. Am devenit recalcitrant pentru că am exagerat cu vinul. Nu știu ce s-a întâmplat, eu nu sunt așa, alcoolul e de vină… Sună familiar?

Ca să fie clar de la început noi nu discutăm acum despre alcoolism ca boală, ca dependență, ci de acele pahare în plus care scot la iveală din oameni anumite aspecte.

Citește și:

Cum îți dai seama că e bun în pat, fără să vă dezbrăcați

Regăsește starea de bine! 2 obiceiuri zilnice care combat depresia

Căci în final da, alcoolul asta face. Te determină să renunți la autocontrol și să lași să iasă la suprafață acele trăsături ale tale bine îngropate sau controlate atunci când ești treaz.

În principiu alcoolul te determină să îți asumi riscuri (fără cele 2 coctailuri nu ai fi abordat niciodată tipul care îți place, corect?!), te face să fii deschis la experințe noi și lasă frâu liber emoțiilor.

Inclusiv cea de furie pe care o vedem în toată splendoarea la unele persoane, ori o bucurie nemăsurată și expansivitate la indivizii de regulă ponderați.

Alcoolul nu îți schimbă felul de a fi, personalitatea, ci îl lasă să iasă la iveală, uneori fără cenzură. Iar valorile fundamentale, principiile pe care le ai în viață nu sunt nici ele alterate de alcool.

Ai făcut ceva care te-a șocat și pe tine? Poate ai sărutat un bărbat deși ești deja într-o relație? Posibil ca în realitate să nu fii chiar 100% împotriva infidelității..

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter