Vrei să fii mai sănătos sau fericit? 7 beneficii ale îmbrățișărilor

Publicat pe

Ne îmbrățișăm când suntem triști sau bucuroși, când vrem să felicităm sau să consolăm pe cineva. Beneficiile îmbrățișărilor sunt uriașe atât din punct de vedere emoțional cât și fizic. Iată 7 dintre ele.

Îmbrățișările reduc stresul

Iar asta nu se întâmplă doar în cazul persoanei îmbrățișate, ci e valabil și pentru cel care îmbrățișează. Așadar câștigul este dublu!

Să nu uităm că bărbații nu vorbesc, stau destul de deficitar la capitolul comunicare și de regulă au tendința să se izoleze.

Însă și bărbații au nevoie să se simtă iubiți, în siguranță, consolați, iar toate aceste lucruri le poți transmite printr-o îmbrățișare, fără să-i spui nimic.

Astfel eviți și o discuție pe care bărbatul nu este pregătit sau dornic să o poarte. Va veni el către tine la momentul potrivit.

Îmbrățișările te mențin sănătos

Iei diverse suplimente pentru imunitate? Sunt bune, mai ales dacă sunt recomandate de medic. Însă poți să-ți crești imunitatea și prin îmbrățișări oferite sau primite. Cât de multe!

Suportul social la modul general susține sănătatea. Fă-ți o evaluare a vieții sociale. Cât de des îți vezi părinții sau prietenii? Câți prieteni ai?

Dacă nu ești înconjurată de prea multă lume poate ar fi indicat să te gândești la activități care te ajută să cunoști oameni, să legi prietenii.

De exemplu mergi la sală, la yoga sau la cursuri de dans. Și, foarte important, interacționează fizic, este important să vă vedeți față în față.

Astăzi tindem să ne întreținem relațiile cu ajutorul social media, iar asta ne deprivează emoțional foarte mult.

Îmbrățișările trimise pe Whatsapp sau Facebook sunt niște simple pictograme, nu au impactul unei îmbrățișări adevărate!

Beneficiile îmbrățișărilor asupra inimii

O relaționare încărcată de iubire, de afecțiune, ne păstrează inima sănătoasă, la propriu! Știi că ai în familie un istoric de boli cardiovasculare? Îmbrățișează-te mai des!

Îmbrățișările contribuie la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

Îmbrățișările te fac mai fericit

Să fim serioși, cum să nu te simți bine când cineva drag te ia în brațe? Îmbrățișările declașează secreția de oxitocină, alături de atingeri, mângâieri, iar  culmea asta se întâmplă și când nu cunoaștem persoana foarte bine.

De aici probabil și succesul campaniei Free Hugs, alături de nevoia acută de iubire, acceptare pe care o resimte fiecare dintre noi.

Oxitocina ne face fericiți, mai puțin stresați sau conflictuali iar boom-ul de oxitocină se întâmplă atunci când mamele își îmbrățișează copiii.

Citește și:

Ai grijă cu cine te căsătorești! Cum îți influențează partenerul cariera

Ai o stare de spirit proastă? De câte îmbrățișări ai nevoie în fiecare zi

Îmbrățișările temperează anxietatea

Fricile, anxietatea sunt reduse de îmbrățișări și sentimentul de siguranță emoțională pe care ți-l dau acestea.

Știi ce bine te simți atunci când ești tristă, îngrijorată și te așezi în pat înfolofiltă într-un halat pufos sau o pătură pufoasă? Acesta este un substitut al îmbrățișării.

Îmbrățișările reduc durerea

Mai știi când în copilărie te loveai, iar mama „bătea” obiectul respectiv, apoi mângăia locul dureros ca „să treacă”? Ei bine, mama nu era departe de adevăr.

Anumite mângăieri, atingeri, îmbrățișări reduc durerea prin producerea unui hormon care are efect analgezic.

Îmbrățișările te ajută să-ți comunici emoțiile

Limbajul verbal reprezintă o parte foarte mică din modul în care noi comunicăm. În plus, ceea ce iese în evidență sau ne atrage atenția prima dată nu sunt cuvintele ci limbajul corporal.

Mimica, poziția corpului, tonul vocii transmit mult mai multe informații decât cuvintele pe care uneori chiar le contrazic. Adică, mai clar, ceea ce spui nu este dublat sau întărit de gestică.

Îmbrățișările ne ajută și ele să transmitem mesaje ce oglindesc o gamă variată de emoții: bucurie, fericire, entuziasm, regret, suport, îmbărbătare, protecție, gratitudine.

Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter