Zodii nocturne. Ce înseamnă și care sunt caracteristicile 

Publicat pe

Zodii nocturne. Ce înseamnă și care sunt caracteristicile? Mulți oameni pur și simplu nu se identifică cu semnul lor solar, chiar dacă este semnul pentru care majoritatea dintre noi ne citim horoscopul.  Pentru a-ți vedea întregul tău sine reflectat în stele, trebuie să-ți fie întocmită și citită harta natală.

Harta ta natală dezvăluie unde se aflau soarele, luna și toate planetele pe Roata Zodiacului în momentul în care te-ai născut. 

Zodii nocturne

Fiecare dintre aceste poziții are o anumită influență asupra personalității tale, dar semnul tău lunar luminează o parte fundamentală a ta – sentimentele, nevoile tale emoționale și modurile de exprimare de sine – una cu care s-ar putea să te identifici mai mult decât cu semnul tău solar. 

6 zodii care se enervează foarte repede

Și, potrivit unei teorii astrologice, această preferință poate fi vizibilă cu o simplă privire asupra hărții tale.

Harta natală a fiecăruia este împărțită în două de o linie orizontală care este menită să reprezinte orizontul. (Semnul tău de naștere, sau ascendent, se găsește la capătul stâng, sau estic, al acestei linii). 

Putem obține o mare varietate de informații dacă ne uităm la casele astrologice și la planetele care ocupă zonele de deasupra și de sub orizont, dar pentru scopurile noastre aici trebuie doar să verificăm poziția unui singur corp ceresc: soarele. 

Dacă soarele este plasat deasupra orizontului pe harta ta, probabil că te identifici cu el mai mult decât cu semnul tău lunar. Dacă soarele apare sub orizont, totuși, există o șansă ca tu să te vezi mai mult în semnul tău de lună. Prima variantă este cunoscută sub numele de „harta diurnă”. Cea de-a doua se numește, în mod corespunzător, „hartă nocturni'.

În cadrul acestui sistem, Soarele, Jupiter și Saturn sunt asociate cu ziua, în timp ce Luna, Venus și Marte sunt asociate cu noaptea (Mercur, între timp, este considerat „neutru”). Ideea de hartă diurnă și nocturnă datează de mult.

Citește și: 5 zodii care se întorc după o despărțire.Nu renunță ușor la persoana iubită

Ce înseamnă zodii nocturne

Zodiile nocturne sunt cele mai reci, mai calme, mai umbroase dintre toate. Dacă ai o hartă nocturnă în astrologie, înseamnă că soarele tău locuiește undeva între casele unu și șase. Persoanele care au soarele sub linia orizontului în harta lor astrologică de naștere tind să fie un pic mai rezervate privind viața lor socială și mai concentrate pe aspectele introspective și emoționale ale vieții lor.

Caracteristici

Semnele zodiacale asociate în mod natural cu energia „nocturnă” în astrologie sunt Taurul, Racul, Fecioara, Scorpionul, Capricornul și Peștii – deci dacă soarele tău cade în jumătatea „nocturnă” a hărții tale natale și ești unul dintre aceste semne zodiacale, atunci este probabil că îți este mai ușor să te raportezi la mai multe dintre aspectele stereotipice ale profilului de personalitate al semnului tău zodiacal, cum ar fi faptul că ești intuitiv și orientat spre sentimente (dacă ești un semn de apă), sau ancorat în pământ și cu mintea practică (dacă ești un semn de pământ). 

Citește și: 5 zodii care trădează mereu.Nu trebuie să le ai lângă tine

Cu toate acestea, dacă ești Berbec, Gemeni, Leu, Balanță, Săgetător sau Vărsător cu o hartă nocturnă, acest lucru poate explica de ce nu te raportezi întotdeauna la trăsăturile tipice ale semnului tău. 

Probabil ești mai relaxat, mai introspectiv și mai sensibil decât unele dintre celelalte persoane care îți împart semnul zodiacal – și probabil că nu te simți la fel de confortabil să fii în centrul atenției. 

Acest lucru se datorează faptului că Soarele, care ne reprezintă voința și vitalitatea, trăiește în tărâmul mai umbrit al hărții tale natale, ceea ce îi poate tempera natura fierbinte și înflăcărată, răcorindu-l până la o stare mai rece. Este posibil să te raportezi mai mult la calitățile semnului tău lunar.

Citește și: Zodiile care sunt geloase pe succesul altora

Dacă ai mai multă acțiune planetară în porțiunea „nocturnă” a hărții tale decât în zona de deasupra orizontului, este posibil să fii mai interiorizat în general, păstrând aspectele personalității tale guvernate de aceste planete mai mult în intimitate și arătându-le deschis doar în cadrul părților mai intime ale vieții tale.

Sursa foto: Shutterstock.com

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter