Acestea sunt alimentele care nu expiră niciodată. Le poți ține în cămară pe toată perioada de izolare sau de carantină!

Publicat pe

Există alimente care nu expiră, pe care le poți ține în cămară până le vei folosi sau se vor termina. Chiar dacă pe ambalajele lor există un termen de valabilitate, aceste alimente le poți găti fără să îți faci griji cu privire la expirarea lor. 

Citește și: Postul Paștelui. Cum se prepară maioneza de post, fără ouă / Rețetă simplă

Iată ce alimente pot fi consumate oricând, dacă sunt depozitate corespunzător: 

1. Mierea

Mierea de albine nu are termen de expirare! Aceasta își poate schimba culoarea și poate începe să se cristalizeze, dar va rămâne în condiții de siguranță pentru consum, indiferent de vechimea ei. Dacă mierea este cristalizată, puneți borcanul deschis în apă caldă și amestecați până când cristalele se dizolvă.

2. Orezul

Nici orezul nu are termen de expirare, indiferent de cât de rău arată punga în care a fost păstrat. Acesta este la fel de bun ca și în ziua cumpărării. Acest lucru este valabil pentru cel alb, sălbatic și orez basmati. Asigurați-vă că îl depozitați într-un borcan etanș, ferit de umezeală.3. Oțetul alb

Puteți cumpăra oțet alb fără grijă că va expira vreodată. Acesta se va menține bun pentru consum pe timp îndelungat. Așa că aveți tot timpul pe ce pune mâna atunci când aveți nevoie de pansamente, aromă sau pentru curățenia de uz casnic.

4. Extractul de vanilie pură

Și extractul de vanilie pură va rămâne proaspăt și aromat atâta timp cât îl aveți în cămară. Vanilia industrială nu are aceeași durată de viață, deci extractul de vanilie pură merită toții banii în plus pe care îi veți cheltui.

Citește și: Postul Paștelui. Rețetă pentru gogoși pufoase, de post, fără lapte și ouă

5. Sarea

Sarea de masă sau sarea de mare, va rămâne la fel ca și ziua în care ați cumpărat-o. Asta pentru că ea oricum există de mii de ani pe pământ.

6. Mălaiul

Pentru a păstra mult timp mălaiul, păstrați-l uscat, bine etanșat și într-un loc răcoros. Acest aliment iși va păstra caracteristicile si va fi sigur pentru consum pe perioada nedeterminată. Același lucru este valabil si pentru alte alimente obținute prin măcinarea cerealelor (mai jos).

7. Făina

8. Grișul

9. Zahărul

Nici zahărul nu expiră. Acesta va fi bun pentru consum oricând, deoarece nu susține creșterea bacteriană. Trebuie doar să vă asigurați că îl păstrați etanș și ferit de umezeală.

10. Alcoolul distilat

Țuica și vodca pot fi păstrate într-un loc întunecos pe o perioadă nedeterminată. Acest tip de alcool poate fi păstrat din generație în generație. Odată cu trecerea timpului, alcoolul distilat poate să-și piardă puțin aroma.

11. Fasolea uscată

Fasolea uscată poate rămâne sigură pentru consum tot timpul. Aceasta va avea nevoie de mai mult timp pentru a se înmuia când este gătită și, uneori, nu se poate înmuia complet. Nu își pierde valoarea nutritivă odată cu trecerea timpului. Același lucru este valabil si pentru alte boabe de leguminoase (mai jos).

12. Mazărea uscată

13. Cafeaua instant

Cafeaua instant va rămâne sigură pentru consum pentru totdeauna daca este tinută în congelator.

14. Siropul de arțar

Înghețat, siropul de arțar nu are termen de expirare.

Citește și: Salam de biscuiți de post. Cea mai simplă rețetă

15. Pastele

Pastele din făină de grâu sau orez, pot fi de asemenea consumate în siguranța oricând, însă trebuie depozitate etanș.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter