Atenție la apa minerală! Poate declanșa boli la care nici nu v-ați gândi!

Publicat pe

Consumul de apă minerală carbogazoasă, sifon sau apă tonică nu este lipsit de efecte adverse. Medicii avertizează să nu ne culcăm pe o ureche, liniștiți, la gândul că dacă nu bem sucuri totul este în ordine. Chiar dacă nu este vorba de băuturile carbogazoase colorate, tot suntem supuși unor pericole în urma consumării lichidelor acidulate.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI

Apa minerală carbogazificată nu poate declanșa sindromul de colon iritabil, însă creează un efect de flatulență, așadar persoanele care au, deja, această afecțiune sau suferă de sensibilitate gastrointestinală sunt încurajate să își limiteze consumul de apă minerală carbogazoasă și de băuturi acidulate, în general. De altfel, orice probleme sau sensibilități ale stomacului și/sau ale intestinelor se pot accentua după consumul de apă carbogazificată. Prin urmare, în aceste situații, este de preferat să evitați apa minerală. 

De asemenea, apa carbogazificată poate stimula un hormon al apetitului la bărbați, numit grelină, citează antena3.ro. Atunci când nivelul acestui hormon este crescut, senzația de foame este resimțită mai puternic, ceea ce duce la un consum mai ridicat de alimente.

Cum alegeți cea mai potrivită apă minerală

Atunci când cumpărați apă minerală trebuie să fiți foarte atenți la lista de ingrediente, care nu trebuie să conțină aditivi precum sodiu sau zahăr, pentru a evita consecințele negative asupra sănătății dentare. 

Dacă consumați apă tonică, rețineți că cel mai adesea aceasta conține îndulcitori și arome artificiale. Apele minerale cu arome pot fi de asemenea periculoase pentru că conțin acid citric sau îndulcitori naturali, alături de cafeină sau sodiu.

Cel mai bine este să alegeți o apă minerală cu puține ingrediente, fără sodiu și zahăr, pe care să o aromatizați cu ingrediente naturale, precum frunze de busuioc, felii de castraveți, căpșuni, kiwi, fructe de pădure. 

Ingredientele suplimentare din apele minerale conțin, de regulă, calorii ascunse, dar și sodiu în exces. În plus, acești aditivi pot duce la formarea cariilor și depunerea kilogramelor, prin urmare este recomandat să citiți mereu eticheta apelor minerale și să alegeți doar băuturile cu ingrediente simple, corect formulate. 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter