Cea mai bună rețetă cu pește. Crap copt cu mujdei

Publicat pe

Pentru zilele în care avem dezlegare la pește, sau dacă nu țineți post, este musai să încercați o rețetă delicioasă de crap copt. Crapul este unul dintre cele mai gustoase tipuri de pește.

Consumul de carne de pește previne îmbătrânirea precoce, are rol protector împotriva alterării memoriei, depresiei, problemelor de limbaj, dezorientării în timp și spațiu, protejează sistemul nervos, ajutând la reechilibrare emoțională, împiedică proliferarea bolilor inflamatorii cronice și a bolilor autoimune, ajută la scăderea colesterolului total din sânge, crescând cantitatea de colesterol bun (HDL), în detrimentul colesterolului rău (LDL).

Iată ingredientele ncesare pentru rețeta de crap cop cu mujdei: 

  • 1.5 kg crap salbatic
  • 4 linguri ulei masline
  • 2 linguri mustar
  • 1 lingura ketchup
  • 2 lamai
  • sare
  • piper
  • rosii cherry
  • Mujdei: 4 catei usturoi , 2 linguri patrunjel verde tocat ,4 linguri ulei , 2 linguri apa minerala ,sare , piper .

Crapul curățat și spălat se unge interior și exterior cu un amestec de muștar ,  zeamă și coajă de la o lămâie ,sare și piper

Eu am lăsat pestelele la rece să se marineze de dimineață până după -amiază .

Puneți crapul în tavă și îl stropiți cu ulei de măsline .

Tava cu peste se da la cuptor timp de 30 minute la 200 grade celsius ..

Ultimele 5 minute măriți temperetura[ pentru rumenire ] la 280 grade celsius.

Cât timp peștele se coace , preparați mujdeiul .

Pentru mujdeiul verde se pun cățeii de usturoi curățați în vasul mixerului cu ingredientele indicate și se blendeaza .

Serviți crapul copt cât este cald însoțit de felii de lămâie , roșii și mujdei verde .

Poftă bună !!!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter