3 soluții pentru amenajarea unui living comfortabil în sezonul rece

Publicat pe

Odată cu venirea anotimpului rece, obiceiurile noastre zilnice se modifică. Zilele devin mai scurte, temperaturile, mai reci, iar ideea de a-ți petrece mai mult timp în propria casă, printre lumânări parfumate și pături călduroase, începe să fie tot mai atractivă. 

Indiferent că este vorba despre o casă la curte sau un apartament la bloc, zona de living este spațiul cel mai ofertant din întreaga locuință. Pe lângă faptul că te poți relaxa în compania celor dragi sau viziona serialul preferat, ai posibilitatea să amenajezi un colț de lectură ori un birou confortabil, dedicat activităților care țin de sfera profesională. 

Atunci când sunt aranjate în armonie, piesele de mobilier și cele decorative creează un mediu armonios și plăcut. Pentru că detaliile fac diferența de fiecare dată, am pregătit o serie de propuneri creative pe care le poți integra în procesul decorativ al livingului. 

Optează pentru texturi pufoase

Dacă ești în căutarea unei soluții eficiente și ușor de realizat, poți alege decoratiuni pentru casa confecționate din materiale pufoase. Pernele decorative și păturile fabricate din țesături delicate pot fi așezate pe canapea, astfel încât vor adăuga un plus de culoare și stil camerei. 

Când vine vorba de căldură și confort, covoarele din bumbac, lână sau materiale sintetice sunt un element util în timpul sezonului rece. Din punct de vedere cromatic, poate deveni piesa centrală a sufrageriei sau, din contră, poate crea o unitate între restul obiectelor de mobilier și nuanța pereților. 

De asemenea, covorul este piesa decorativă ce ajută la definirea spațiului, absoarbe zgomotele și oferă o senzație de calm și liniște. În ceea ce privește dimensiunile, trebuie să fie suficient de mare ca masa, scaunele, fotoliul sau canapeaua să fie plasate pe suprafața covorului.

În această categorie putem include, cu siguranță, draperiile și perdelele, care înfrumusețează apartamentul și setează o atmosferă intimă și liniștită. În acest sezon, optează pentru texturi groase, opace, prin care nu trece lumina, în nuanțe complementare celor din restul camerei.

Descoperă magia lumânărilor parfumate

Popularitatea lumânărilor parfumate se află într-o continuă creștere, datorită faptului că pot schimba atmosfera din întreaga încăpere. În doar câteva minute, te poți bucura de arome gurmande specifice sezonului, precum măr copt, dovleac, scorțișoară, sau de parfumul intens al lemnului și ambrei. 

Lumânările se pot așeza în orice colț al camerei, devenind astfel o piesă decorativă interesantă. Totodată, dacă ai o măsuță de cafea în apropierea canapelei sau fotoliului, poziționează câteva lumânări parfumate de dimensiuni variate pe o tavă din sticlă, alături de conuri de brad, o vază cu flori și câteva reviste sau cărți. 

Mai mult, lumânările induc un sentiment de bunăstare, atenuează stările de stres și anxietate. Prin urmare, în serile în care simți nevoia să te relaxezi doar în compania gândurilor tale, aprinde o lumânare parfumată și bucură-te de efectele sale benefice.

Alege corpuri de iluminat potrivite sezonului

Fără îndoială, lumina este unul dintre cele mai importante aspecte în amenajarea unei camere, deoarece scoate în evidență anumite detalii arhitecturale ale casei și ajută la îndeplinirea activităților zilnice. Dacă ai o deja o plafonieră cu spoturi, un candelabru sau o lampă suspendată de tavan, ca sursă de iluminat principală, poți face modificări în cazul luminii de accent.

Dacă obișnuiești să citești în fiecare seară, poziționează un lampadar cu lumină reglabilă caldă în proximitatea canapelei sau a fotoliului. Astfel, vei avea controlul intensității în orice moment al zilei, reglând lumina în funcție de nevoile personale.

De asemenea, o bandă LED amplasată în spatele televizorului generează un joc de lumini impresionant și un ambient plăcut ochiului. Culorile și contrastul dintre becurile LED sunt reglate corespunzător, astfel încât să nu afecteze calitatea vederii. 

Amenajarea livingului este un proiect distractiv și interactiv, unde ai ocazia să-ți pui în aplicare toate planurile decorative. Inspiră-te din sfaturile noastre și planifică fiecare pas pentru a construi o încăpere cât mai confortabilă. 

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Soline.ro

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter